- 2015. szeptember 8., 17:46
A Samsung mellett a Neato is a Wi-Fi kapcsolatban látta meg idén a nagy lehetőséget.

A nemrég frissített Neato Botvac D sorozat azonban a Wi-Fi funkció mellett néhány hasznos, értelmes újítást is kapott. A hasznos és értelmes szavak itt most nem elcsépelt, figyelemfelkeltő jelzők. A Neato néhány olyan problémára ad megoldást, ami valóban bosszanthatja a mostani Botvac tulajdonosokat.

A legfontosabb talán a három módosítás közül az, amelyik a szűrőt érintette. A HEPA szintű filter belső oldala speciális hálót kapott, hogy a kosz ne jusson be a szűrő redői közé és így könnyebb legyen kiüríteni. Reméljük ez az új verzió a korábbi modellekhez is elérhető lesz.

Végre a Neato is szakított a NiMH akkumulátorokkal, így mostantól a Botvac robotporszívókat is a sokkal korszerűbb és nagyobb energiasűrűségű lítium-ion akkumulátorok látják el árammal. Ez a technológia nagyjából 10 perccel hosszabb működési időt és hosszabb élettartamot ígér.

A harmadik módosítás szintén a tulajdonosok kényelmét szolgálja. A nagyjából 90 perces eddigi normál takarítási módot TURBO módra keresztelték, és bejött mellé az ECO mód. Ebben a robot csendesebben üzemel és nagyjából 120 percig takarít egy feltöltéssel. Ha a Botvac minden nap használatban van, akkor sok helyen valószínűleg nincs szükség a teljes szívóerőre, így az az ECO módban csendesebben is üzemeltethető.

A legújabb Botvac 749 euró környékén lesz kapható, ez 150 euróval több, mint az eddigi csúcsmodell ára, és nagyjából duplája a nemrég még csúcsmodellként tündöklő Neato Signature Pro árának.

Címkék