- 2016. szeptember 1., 15:35
Az Acer központi üzletága még mindig a PC-k gyártása, így itt is vannak újdonságok – nem is akármilyenek.

Két teljesen új termékcsaládot mutatott be az Acer, amelyek közül az ultrabookokat a Swift, az átalakítható noteszeket pedig a Spin sorozat tartalmazza.

Mindkét széria egyelőre négy tagból áll, melyek emelkedő szám- és kategóriasorrendben az előbbi esetében a Swift 1, Swift 3, Swift 5 és Swift 7. A gépek közös jellemzője, hogy kifejezetten jól néznek ki, és amennyire egy gyors tapogatásból meg tudjuk ítélni, igényesen is vannak összerakva. A legkisebb modell esetében 14 colos kijelzőre számíthatunk Pentium vagy Celeron processzorral, 4 GB RAM-mal és eMMC háttértárral (32-128 gigás kapacitásokkal). A fém fedőlappal ellátott gép 1,6 kg és 18 mm vastag, ára pedig 349 euró lesz, amikor október környékén megérkezik a régióba.


A Swift 3 esetében maradt a 14 col, de immár FHD panelt is választhatunk, a processzor Core iX szériás lett (és Kaby Lake is választható), míg a háttértár SSD lesz, akár 512 GB kapacitással. Ez a noti az adatbiztonság területén is tesz egy komoly lépést előre, ugyanis a tapipadon egy ujjlenyomat-olvasó is van.Következő lépcsőként a Swift 5 érkezik, ami 14 colos Full HD panelt használ, a vékony kávák miatt azonban külső mérete közelebb van egy 13 colos noteszgépéhez. Ami a további hardvereket illeti: Kaby Lake processzorok, SSD-k (akár PCIe is), 8 GB-ig növelhető RAM, USB-C, érintőképernyő és ujjlenyomat-olvasó is választható az 1,4 kg-os géphez.A csúcsmodellként szereplő Swift 7 minderre főleg a hordozhatóságban tesz rá: 1,1 kg-os tömeg és legvékonyabb pontján 9,98 mm-es vastagság jellemzi. A leginkább az S7 igazi utódaként értékelhető noteszgépben Kaby Lake Core i5 CPU, 256 GB-os SSD, 8 GB-os RAM és 13,3 colos Full HD IPS panel van, a webkamera pedig egy HDR példány.


Címkék