- 2014. február 24., 08:35
Követve a trendeket, vagy talán túl is mutatva azokon, a kínai gyártó a középkategóriában is LTE-vel erősít.

Követve a trendeket, vagy talán túl is mutatva azokon, a kínai gyártó a középkategóriában is LTE-vel erősít.

A Huawei Ascend G6 külseje alapján nem a korábbi G sorozatú modellekre, hanem sokkal inkább a P6-ra hajaz, és a belső alapján is inkább egy felsőkategóriás modellre asszociálhatunk, semmint a korábbi középkategóriás G telefonokra. A telefon a lapos dizájnt örökölte, vastagsága pedig mindössze 7,5 vagy 7,85 mm, attól függően, hogy LTE adapter is van-e a borítás alatt.

Az Ascend G6 4,5 colos, qHD felbontású kijelzőt kapott, a számítási feladatokat pedig egy négymagos, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 400-as processzor végzi, 1 GB RAM társaságában. Adatokat a 8 GB-os belső tárhelyre vagy memóriakártyára másolhatunk. Hátul 8, elöl 5 MP-es kamera dolgozik – a fotók készítése mellett mindkettő alkalmas Full HD videók rögzítésére is. Az akku 2000 mAh-ás, arról viszont egyelőre nincsen adatunk, hogy ezzel milyen hosszú készenléti időre számíthatunk – nagyon valószínűleg nem lövünk mellé, ha legfeljebb kétnapos rendelkezésre állást jósolunk.

A mobilon az Android 4.3-as verziója és a Huawei saját, Emotion UI névre keresztelt felhasználói felületének 2.0-s verziója fut.

A kapcsolódási lehetőségek terén a mobil WiFi, Bluetooth 4.0 és 3G összeköttetést mindenképpen biztosít, az LTE-s verzió pedig nemcsak gyorsabb adatkommunikációra képes, hanem még NFC modult is kapott. Ezen kívül a telefonban A-GPS és FM-rádió is van.

A kontinensen először a 3G-s verziót lehet majd megvásárolni 200 eurós áron – elvileg már az első negyedév folyamán, ami vélhetően márciusi startot jelent, mert a februárból már csak napok vannak hátra. Az LTE-s modell 250 euróba fog kerülni, és várhatóan áprilistól lehet megvásárolni. Furcsa módon az LTE adapter megléte a színválasztékot is befolyásolja; a 3G-s verzió fekete, fehér és rózsaszín változatokban lesz elérhető, míg az LTE-képes Ascend G6 fekete-szürke, fekete-rózsaszín, fehér-rózsaszín és fehér-pezsgő árnyalatokban készül majd.

Címkék
Hozzászólások