- 2014. február 26., 18:04
A Samsung a vállalati felhasználóknak szánt platformját is megújította – a régi ügyfelek sem maradnak ki semmiből.

A Samsung a vállalati felhasználóknak szánt platformját is megújította – a régi ügyfelek sem maradnak ki semmiből.

A Samsung Knox tavaly mutatkozott be a Mobile World Congressen, és a vállalat a platform éles indulása óta, ami tavaly ősszel volt, már több, mint 1 millió aktivációt regisztrált. Az ügyfelek között egyelőre csak a nagyvállalatok a jellemzőek, a Samsung viszont szeretné, hogy a jövőben a kis- és középvállalkozások (SMB-k) is megtalálják számításukat a rendszerben. Számukra lehet megoldás a Knox EMM (Enterprise Mobility Management) illetve Know Marketplace, utóbbi olyan szoftvereket is tartalmaz majd, amivel a vállalati biztonság jelentős IT háttérrendszer nélkül is megoldható lesz.

Ennél fontosabb újdonság ugyanakkor, hogy a Knox 2.0, amennyire csak lehet, elmossa a határt a személyes és a munkahelyi tér között. Míg a jelenlegi verziónál a dolog úgy működik, hogy a magánjellegű és a munka jellegű platform teljesen átjárhatatlan (a kettő között gombbal lehet váltani), addig a következő verzió már szinte bármilyen Google alkalmazást képes lesz futtatni biztonságos környezetben a Knox fekete doboza nélkül is – azaz a biztonsági szint megtartása mellett sokkal kényelmesebb lesz a knoxos mobilok használata.

A Knox 2.0 a tervek szerint a második negyedévben, májusban vagy júniusban rajtolhat, és a mostani felhasználóknak jó hír, hogy nemcsak a Galaxy S5-re lesz korlátozva, hanem sokkal több mobilon lesz elérhető a szolgáltatás – és a régebbi készülékek is megkapják a frissítést, de nem biztos, hogy azonnal, mert a Knox 2.0 feltétele az Android 4.4 megléte az adott készüléken.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00