- 2014. február 27., 16:53
Azt nem tudjuk, hogy az egyelőre név nélküli prototípus mit keresett egy mobil kiállításon, de nem baj, hogy láttuk

Azt nem tudjuk, hogy az egyelőre név nélküli prototípus mit keresett egy mobil kiállításon, de nem baj, hogy láttuk.

A Fujitsu egy újszerű prezentációs megoldáson dolgozik, amely egyetlen egy, elsőre kávéfőzőnek is beillő hardverből áll, amit bármilyen PC-hez hozzá lehet kapcsolni. A kütyü szkennerként és kijelzőként is tud működni: egy kamera képes digitalizálni és akár elemezni is a alá helyezett papírok tartalmát, míg a benne lévő projektor kapcsolódó infókat tud kivetíteni. A demó során egyrészt azt nézhettük meg, hogyan megy egy dokumentum beszkennelése, majd pedig azt, hogyan ismeri fel a kütyü a szórólapon lévő „címeket”, és hogyan kínál fel hozzájuk kapcsolódó adatokat, például képeket.

A készülék bemutatója látványos volt ugyan, de a fejlesztések egyelőre még elég kezdeti fázisban vannak, amit az is jól jelez, hogy a parancsok érzékelése eléggé instabilan működött, a videót is csak sokadik próbálkozásra tudtuk rögzíteni. A célcsoportot egyébként, a demó alapján nem túl meglepő módon, többek között az utazási irodák jelentik, és alapvetően egy digital signage eszközről van szó.

Terv szerint egyébként a véglegesítés még az év során befejeződhet, és ha minden jól megy, akkor talán még a sorozatgyártás is megkezdődhet.

Címkék