- 2014. február 27., 14:45
Ha valaki eddig csak azért nem vett Firefox OS-sel szerelt telefont, mert nem akart gyenge hardver, most figyeljen.

Ha valaki eddig csak azért nem vett Firefox OS-sel szerelt telefont, mert nem akart gyenge hardver, most figyeljen.

Mi sem mutatja jobban, hogy jó irányba halad a Firefox OS fejlesztése, mint az, hogy most már nemcsak a legolcsóbb, belépő szintű készülékekre teszik fel a gyártók a Mozilla szoftverét, hanem középkategóriás telefonokra is. Az Alcatel három FF OS-es telefont is kiállított Barcelonában, amelyek közül a legerősebb hardvert a Fire S nevű kütyü kapta. Ebben 4,5 colos qHD felbontású kijelző található, amelyen már végre hasonlít a felhasználói élmény arra, mint amit a fejlesztők mutogattak nekünk két éve; akkor Galaxy S II-n futott az operációs rendszer, a belépő szintű okostelefonokhoz képest jóval nagyobb, részletesebb és szebb színeket adó kijelzőn. A Fire S-nek ráadásul nem a kijelző a legérdekesebb pontja, hanem az, hogy LTE-támogatást is nyújt, ami egy tulajdonképpen netes alkalmazásokra támaszkodó rendszernél messze nem elhanyagolható. Firefox mobilban nem láttunk még négymagos rendszerchipet és NFC-t sem, de ritkaság számba meg a 8 MP-es hátsó és 2 MP-es első kameramodul is. A hardver bőven elég erős ahhoz, hogy akadozásokkal ne (vagy legalábbis csak elvétve) találkozzunk, és az Alcatel árképzési stratégiáját ismerve még attól sem kell tartanunk, hogy a mobil esetleg drága leSZ.

A Fire E hasonló kijelzővel rendelkezik, de mögötte már csak kétmagos rendszerchip található, fotókat pedig legfeljebb 5 MP-es részletesség mellett készíthetünk. Nincsen LTE-támogatás sem, így ez a változat jelentősen olcsóbb lehet a Fire S-nél.

Végül, de nem utolsó sorban a Fire C-t is bemutatta az Alcatel, amely viszont már csak annyiban különbözik a klasszikus, legolcsóbb Firefox OS modellektől, hogy kétmagos processzort tartalmaz – egyébként pedig 256 MB RAM, minimális méretű ROM és csak VGA előlapi kamera található benne.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00