- 2014. február 27., 10:51
Két újabb taggal bővítette Liquid sorozatát az Acer: az E3 és a Z4 is a középkategóriában versenyezik majd.

A közlemények szerint mindkét telefonnal egy határozott célcsoportra lő a cég: a Z4 inkább az átlagosabb, közösségi tartalommegosztást és böngészést használó fiatalokat, az E3 pedig a fotózást előtérbe helyezőket célozza.

Méreteiket illetően a Z4 a kisebb, ez ugyanis egy 4”-os kijelzőt kapott, aminek felbontása 800×480 pixel. Rendszerchipjéről egyelőre annyit tudni, hogy kétmagos és 1,3 GHz-es, RAM-ból pedig mindössze 512 MB áll rendelkezésre. A háttértár 4 GB, ennek bővíthetőségéről egyelőre nincs információnk. A hátoldali kamera is átlagos, vagy már inkább átlag alatti képességekkel bír: felbontása 5 Mpixeles, viszont öt tagból álló, f2.4-es fényerejű objektívet kapott, ami az Acer állítása szerint kiváló képminőséget ad majd. A telefon méreteiből egyelőre csak a vastagságát ismerjük, ez 9,7 mm, megjelenése pedig április elején várható, 99 eurós áron.

A készülék érdekesség inkább a jelenleg 4.2.2-es Androidra húzott felület, ami négyféle üzemmódba állítható: a Basic Mode-ban csak a legfontosabb funkciók, így például a telefonálás, SMS, levélírás érhető el, míg az Easy Modeban van chatelés, rádó, óra, gyorshívás is. A Classic Mode teljes funkcionalitást kínál, de leegyszerűsített menürendszerrel, míg a Keypad mode kifejezetten a gyors tárcsázást helyezi előtérbe. A felülethez tartozó AcerFloat interfész több ablakos kezelést is lehetővé tesz.

Hardverét tekintve az E3 legalább egy kategóriával erősebb: már kijelzője is 4,7”-os és 720p-s felbontású, SoC-je pedig négymagos, 1,2 GHz-es. A RAM itt már 1 GB-ra nőtt, a háttértár pedig ugyan maradt 4 GB, de erről már most tudni, hogy bővíthető. Mivel ennél a mobilnál a fényképezés a fontos, az Acer 13 Mpixeles hátsó és 2 Mpixeles első kamerát szerelt bele, ráadásul mind a két oldalon LED-es vakuval. Az Android 4.2.2-es OS nem valami új, de a gyártó azt ígéri, hogy a piacra dobás után nem sokkal elkészül a 4.4-es frissítés is. Ez a piacra dobás egyébként áprilisra várható, az ár pedig 199 euró lesz.

Címkék
Hozzászólások