- 2014. február 27., 14:14
Két táblagépet, egy olcsó és egy LTE adapterrel szerelt változatot hozott az MWC-re az ASUS. Vagy telefont?

Két táblagépet, egy olcsó és egy LTE adapterrel szerelt változatot hozott az MWC-re az ASUS. Vagy telefont?

Bár az ASUS standja telis tele volt termékekkel, igazi újdonságból csak kevés volt, egészen pontosan a Fonepad 7 mutatkozott be, LTE-s és két SIM-kártyát kezelő változatokban. Bár táblagépekről van szó, a Fonepad elnevezés sejteti, hogy mindkét tablettel lehet telefonálni is.

Ami a hardvert illeti, az ASUS nem okozott meglepetést, hiszen a mezőnyben szinte egyedüli gyártóként továbbra is az Intel Atom platformjára építkezik. A Fonepad két új változata közül az LTE-s modell a Z2560-as, a dual SIM-es verzió pedig a Z2520-as SoC-t használ, amelyek mellé 1 GB memóriát és 8 GB-os háttértárat helyeztek el a mérnökök. A tárhely nem túl sok, de ha elfogy, akkor természetesen van lehetőség microSD-kártyával történő bővítésre. A kijelzőre nem lehet panaszunk, az ASUS valószínűleg ugyanazt a panelt használja, mint ami a Nexus 7 első generációjába is került, legalábbis a Fonepad 7 és a Fonapad 7 LTE esetében egyaránt 7 colos, 1280×800 pixeles IPS-panelről van szó.


ASUS Fonepad 7 LTE

A tabletek formája szintén a Nexus 7-re emlékeztet, főleg hátulról, igaz, a jellegzetes mintázatot nem kapjuk meg, de a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzók elhelyezkedése nagyon a keresőóriás rendelésére készített első generációs modellre hajaz.

Az akkumulátor kapacitása mindkét táblagépnél 3960 mAh, az ASUS azt géri, hogy az áramforrás legalább 6-8 óra folyamatos használatot tesz lehetővé, de filmnézéssel nem elérhetetlen a 11 óra sem. A beszélgetési időre megadott 24 óra viszont elég hihetetlennek tűnik.
ASUS Fonepad 7

A tableteken az Android 4.3-as verziója fut, de az ASUS-t ismerve nem kell aggódni, hamarosan érkezni fog az Android 4.4-es frissítés is. A tajvani gyártó most már nem a szűz Anfroid felületet adja, hanem a saját fejlesztésű ZenUI-t, ami radikális újításokat nem hoz, viszont az ikonokat és a felhasználói felületet a 2D-s (flat) ikonok segítségével egyszerűbbé és talán átláthatóbbá is varázsolja. A programválasztóban megjelenő ikonok viszont túlságosan az Apple-t idézik szerintünk, a lekerekített sarkú, de amúgy szögletes ikonok miatt. A felület érdekes extrája az emlékeztetők egygombos beállításának lehetősége, amivel elkerülhető, hogy félbehagyjunk a dolgokat; ha mondjuk jegyzetelés közben bejövő hívásunk van, de azt nem akarjuk felvenni, akkor gyorsan beállíthatunk egy emlékeztetőt a visszahívásra. Most már csak azt nem szabad elfelejteni, hogy van emlékeztető…

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00