- 2014. február 27., 12:22
A HP megfizethető táblagépekkel jelentkezett, amelyek telefonként is használhatók. Vagy fordítva.

A HP megfizethető táblagépekkel jelentkezett, amelyek telefonként is használhatók. Vagy fordítva.

Sokáig úgy tűnt, hogy mobil fronton maga a HP sem tudja eldönteni, hogy mit akar; a CES után nem sokkal viszont kiderült, hogy két tablettel is készül a vállalat, amelyeket itt, Barcelonában, a Mobile World Congressen meg is tudtunk nyomkodni; a 6 és 7 colos kijelzővel szerelt VoiceTab okostelefonokat próbáltuk ki.


HP VoiceTab 6

Bár ekkora képátlóval már inkább táblagépekről beszélhetünk, semmint telefonokról, a készülékek teljes értékű mobilként is használhatók; a kettősséget a VoiceTab név is sugallja. A táblagépek külsőre erősen emlékeztetnek a HTC One sorozatra, azonban a borítás ezúttal nem fémből, hanem legnagyobb részben műanyagból készült, kivéve az előlap alsó és felső részén lévő betéteket. A hátlap többféle színben választható; a standon zöld, fehér, sötétszürke és lila példányt egyaránt láttunk.

A készülékek az anyagválasztás miatt nem túl nehezek, egy kézben mégsem lesz őket könnyű használni, mert a gyári Androidot futtatják (Android 4.2 egyelőre), minden különösebb módosítás, így az egykezes használatot megkönnyítő funkciók nélkül. Sok álmatlan éjszakát az extra alkalmazások összeválogatása sem okozott a mérnököknek, mert a VoiceTab 6 és 7 egyedül a vállalat felhő alap nyomtatás szolgáltatását tartalmazza, ezt leszámítva a sztenderd Google kínálattal kell beérnünk (ami egyeseknek negatívum, míg másoknak kifejezetten előny). Az OS egészen jól futott, de akadozásokkal azért találkozunk. Tekintettel arra, hogy a két készülék már kapható Európában, ezúttal nem reménykedhetünk a gyors javulásban, viszont abban igen, hogy az Android 4.4-es frissítés, ami be lett ígérve, valamikor azért megoldja majd a problémákat.

HP VoiceTab 7

A hardver egyébként nem rossz, de nem is csúcskategóriás: négymagos, 1,2 GHz-es rendszerchipet, 1 GB memóriát, 5 MP-es kamerát, 16 GB-os háttértárat és Dual SIM opciót kapunk mindkét esetben, az egyetlen különbséget a kijelző méretében és felbontásában kereshetjük: a 6 colos modell 720p-s, a 7 colos változat pedig 1280×800 pixeles kijelzőt kapott. A kijelzők minőségével alapvetően nem volt gondunk a kategóriát és az árat is figyelembe véve, elvégre nem egy TN-panelről van szó, viszont a betekintési szögek és a fényerő sem voltak annyira jók, mint a kategóriában lévő csúcskészülékeknél.

A HP Európában már forgalmazza a táblagépeket, a VoiceTab 7 ára 250 euró, míg a kisebb változatot 20 euróval olcsóbban lehet megvásárolni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00