- 2014. február 27., 13:40
A várakozásoknak megfelelően a ZTE megújította phabletjét; a Grand Memo II két fontos funkcióval gazdagodott.

A várakozásoknak megfelelően a ZTE megújította phabletjét; a Grand Memo II két fontos funkcióval gazdagodott.

A ZTE a tavalyi Mobile World Congressen jelentette be a Samsung Note, a Huawei Ascend Mate valamint az LG G Pro ellenfelének szánt Grand Memót, idén pedig elérkezett a frissítés, vagyis a második generáció ideje. Természetesen a vállalat árban ezúttal is jóval a Samsung illetve az LG termékei alá pozícionálja a Grand Memo II-t (bár nem, tudjuk még, hogy ez mit jelent), viszont az látszik, hogy a dolog azzal jár, hogy a hardver nyilvánvalóan nem lehet olyan erős, mint a koreai riválisoknál.

A vas azért így sem gyenge, Snapdragon 400-as rendszerchipet, 2 GB RAM-ot és 16 GB-os belső memóriát valamint 13 MP-es kamerát találunk a borítás alatt. A kijelző 6 colos, de sajnos a mérethez nem társul nagyon nagy felbontás, be kell érnünk HD részletességgel (1280×720 pixellel). Nem rosszak a kommunikációs lehetőségek sem, a Bluetooth 4.0 adaptert és az n-es WiFi-t nemcsak HSPA, hanem LTE adapter is kiegészíti. Gondunk a kialakítással sem volt: a 7,2 mm vastag készülékház, ugyan műanyagból van, de a phablet nem érződik nagyon olcsónak, és az illesztésekkel is rendben voltak.

Szerencsére most már a kínai gyártók is igyekeznek friss Androiddal szerelni készülékeiket, így a Grand Memo II LTE-re is Android 4.4 kerül. Amiből sokat elsőre nem látni, mert a ZTE a saját kezelőfelületét használja, ami az indítóképernyőnél például teljesen elfedi a gyári Holo UI-t. A kezelőfelület működési sebességével egyelőre nem voltunk megelégedve, többször tapasztaltunk akadást, ugyanakkor ezeket a ZTE mérnökei remélhetőleg megszűntetik majd, mire a termék a boltokba kerül. Funkcionalitás szempontjából két érdekesség volt, az egyik az, hogy most már a Samsunghoz és az LG-hez hasonlóan a ZTE is kínál többablakos üzemmódot, valamint van egykezes használat is, ami a kijelző tartalmát nyomja össze, hogy egy kézzel is kényelmesen elérjünk minden információt, widgetet és gombot a kijelzőn.

A ZTE Grand Memo II várhatóan áprilisban fog megjelenni, ára egyelőre még nem ismert, ami ezúttal nem annyira fájó, lévén, hogy információink szerint a phabletet a ZTE első körben csak odahaza, Kínában tervezi piacra dobni.


Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00