- 2014. február 27., 07:47
A MasterCard és a Syniverse által bejelentett együttműködés biztonságosabbá teheti a kártyás fizetést utazás közben

Ha külföldön használjuk bankkártyánkat, akkor az egyszerre kényelmes és veszélyes – ha például kártyánkat lemásolják, nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, mire mindent tisztázni tudunk.

A MasterCard és a Syniverse most egy olyan rendszert szeretnének közösen létrehozni, ami mobiltelefonunk segítségével próbál meg segíteni ezen. Amikor ez működni fog, akkor felhasználóinak lehetőségük lesz majd beállítani, hogy kártyás fizetéseik csak akkor teljesüljenek, ha okostelefonuk bekapcsolt állapotban van, és a vásárlás helyétől nem túl távol – tehát a Rómában ellopott adatokból gyártott bankkártyával nem lehet majd Odesszában pénzt felvenni.

A rendszer egy másik kényelmi szolgáltatása az előre megvásárolható adatcsomag lesz, amelyet rögtön a mobiltelefonról vásárolhatunk meg, amint megérkeztünk a célállomásra. Nem lesz tehát szükség a helyi szolgáltatók legolcsóbb prepaid mobilnetjének felkutatására és új SIM vásárlására, vagy az adatroaming letiltására, amivel ma a felhasználók 70 százaléka él.

Mivel egyelőre még csak a tesztfázisnál tart a két cég, arról, hogy mikor próbálhatjuk ki a technológiát, nem nyilatkoztak.