- 2014. február 27., 14:43
Egy új felülettel és egy új képjavító rendszerrel készült az ASUS a Mobile World Congressre.

Az ASUS az idei kiállításra új hardverek helyett inkább új szoftverekkel készült: egy felhasználói felülettel, és egy, a fényképek minőségét javító szolgáltatáscsomaggal.

Az előbbi – meglepő módon – ZenUI névre hallgat, és tervezésekor a minél nagyobb hatékonyság volt az mérnökök célja. Kinézete a mai trendeknek megfelelően lapos és letisztult, az alkalmazások meg egyedi, a hozzájuk tartozó ikonoknak megfelelő színeket kaptak. A külön nevet is kapott funkciók közül a What’s Next a Google Nowra hasonlít, és az éppen legfontosabb információkat tárja elénk a záróképernyőn, a kezdőképernyőn vagy éppen a lehúzható menüben – azaz ott, ahol éppen tartózkodunk. Így a következő találkozó, az előbb érkezett email és a holnap házassági évforduló is mindig szemünk előtt lesz. Ennek a másik aspektusa a Do It Later, amivel például egy email írása közben érkező hívás felvételekor automatikusan egy emlékeztető is készül arra, hogy később nem felejtsük el befejezni a levelet. Nyilván az ASUS sem hagyta ki a lehetőséget, hogy egy saját üzenetküldő rendszert is fabrikáljon a ZenUI mellé, ennek neve Omlet Chat.

A PixelMaster feladata a mobillal készült fotók feljavítása. Már jelenleg is elérhető a ZenFone-on, a PadFone minin és az új PadFone-on is, és a következő funkciókat nyújtja: külön önarckép üzemmód, mélységélesség mesterséges csökkentése, Idő-visszapörgetés (az expozíciós gomb lenyomása előtt és után is készülnek felvételek), illetve Alacsony fényerő mód, a valójában a pixel-binning egy fajtája, azaz az egymás melletti képpontok kombinációjával növeli a kamera érzékenységét. Az önarckép módban a jó minőségű hátsó kamerával készíthetünk úgy felvételt, hogy a fényképezőgép maga érzékeli, ha arcunk a képre került, majd rövid visszaszámlálás után három felvételt is készít egymás után.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00
2020. június 5., 17:00