- 2015. március 2., 08:21
Megérkezett a Hima kódnevű One M9, a HTC új zászlóshajója, amelyről annyit hallottunk az elmúlt hetekben.

Ahogy azt mindenki tudta már, a HTC bemutatta a One széria legújabb, tagját, a One M9-et. A készülék igazából a One M8 „faceliftje”, természetesen a 2015-ös évnek megfelelő csúscshardverrel (Snapdragon 810, 3 GB RAM, kizárólag 32 GB-nyi háttértárral) szerelve. A legfontosabb különbség, hogy a tajvaniak végre lenyelték a békát, és eltüntették a telefon hátoldaláról az Ultrapixel érzékelős kamerát, helyette egy 20 Mpixeles BSI szenzort találunk itt, amely kézzel foghatóan jobb képeket készít (már amennyire ezt a bemutató helyszínén előtt pár tesztkép alapján meg tudtuk ítélni).

Azért az Ultrapixel sem búcsúzott végleg, hanem átkerült a kijelző oldalára, ahogy szelfikameraként teljesít szolgálatot – ez az a hely, ahol nem a nagy felbontásra, hanem a nagy dinamikára és sötétben is alacsony zajszintre van inkább szükség.Az M8 és az M9 külsejénél nagyítóval kell majd keresni a különbségeket: árulkodó lehet a hátsó kamera szögletes kiemelkedése, illetve a készülék oldalán végigvonuló, más árnyalatú csík. Ez utóbbira a HTC-nél nagyon büszkék, külön ismertették ugyanis, hogy a továbbra is unibody ház oldalán milyen ügyesen készítették el ezt a szálcsiszolt helyett teljesen sima és az alapszín egy másik árnyalatában pompázó csíkot.

Őszintén megvallva a különbség annyira minimális, hogy a grafitszínű változaton gyakorlatilag láthatatlan, az arany M9-nél talán egy kicsit jobban látszik. Történt némi előrelépés a BoomSound hangszórók területén, legalábbis abban az értelemben, hogy most már nemcsak sztereo, de szimulált térhatású hangzás visszaadására is képesek.

Szoftverek területén az Android 5.0.2 és a Sense 7 emelhető ki, de ezeket az M8 is megkapja, a helyfüggő kezdőképernyőért felelős Sense Home Widgettel együtt. A HTC Galéria egy helyen fogja össze a különféle felhőkben tárolt fotóinkat, a HTC Connect pedig a Qualcomm AllPlayre építve köti össze mobilunkat külső hangszórókkal vagy tévével. A készülék a világ nagyobb piacain március közepétől jelenik meg, de hogy Magyarországon mikor lesz hivatalosan is elérhető, és hogy mennyiért, azt egyelőre nem tudjuk.

Címkék
Hozzászólások