- 2015. március 2., 17:36
Az új modell nem sokban változott, viszont mostani formájában a Galaxy S6 és S6 Edge telefonokkal használható.

Az eredeti Gear VR-t a koreai vállalat a Note 4-gyel együtt mutatta be, a szemüveg olcsó alternatívája a komplett megoldásoknak, például az Oculus Riftnek – feltéve, hogy egy Galaxy Note 4-gyel már rendelkezik az ember. Az IFA-n bemutatott verziót természetesen ki is próbáltuk, és az élmény tetszett nekünk – ugyanakkor azt nagy hibának tartottuk, hogy a mobil kijelzőjének csak kis részét hasznosítja hardver, így a vetített kép elég pixeles. Ezen elvileg segít, hogy a Galaxy S6 és S6 Edge kijelzője kisebb, csupán 5,1 colos: mivel a felbontás maradt, ezért a PPI nőtt, tehát finomabb megjelenítésre van lehetőség. Sajnos azonban ez a gyakorlatban még mindig pixeles képet eredményez.

Az új változat kisebb valamivel (vélhetően persze csak azért, mert a Galaxy S6 jóval kisebb, mint a Note 4 (5,7 helyett 5,1 colos a kijelző). Ennél fontosabb, hogy a már eddig is kiváló pontosságot sikerült az Oculussal közösen még tovább csiszolni, és a headset kapott egy USB csatlakozót is, hogy tudja tölteni a behelyezett telefont a használat során.

További apró, ámde fontos változás, hogy a kvázi hermetikusan zárt szemhez néhány apró nyíláson keresztül egy légkavaró folyamatosan juttat be friss levegőt, így a Gear VR huzamosabb használat után sem érződik kényelmetlennek (ezt azonban 10 perc alatt nem tudjuk letesztelni). Szintén a viseléssel lehet kapcsolatban, hogy csökkent a készülék tömege, amelyet elsősorban az akku kapacitásának 20 százalékos csökkentésre árán sikerült elérni, ami sajnos kisebb üzemidőt jelent.

A headset az USA-ban áprilisban fog megjelenni, ára egyelőre nem ismert. Azonban az árazási gyakorlatot ismerve valószínű, hogy a régi VR-rel azonos áron, tehát kb. 200 dollárért lehet majd megvenni.


Címkék
Hozzászólások