- 2015. március 2., 11:28
Elegáns, fémből készült házba költözött az új TalkBand, de egyediségét és különleges extráját megtartotta.

A tavaly éppen itt, Barcelonában bejelentett TalkBand B1 volt a Huawei első viselhető eszköze, amely új irányból közelítette meg a termékkategóriát, mivel nemcsak egy egyszerű fitnesz karkötő volt, hanem egy olyan eszköz, amelyet Bluetooth headsetként is lehetett használni. Tény ugyanakkor, hogy a termék dizájndíjas nem igazán lehetett a műanyag szíjával és bumszli kialakításával. A kínai vállalat az idei Mobile World Congressre elhozta az utódmodellt, a TalkBand B2-t, amelynek funkcionalitása nem igazán nőtt, viszont külsejét sikerült annyira kikupálni, hogy a legfeljebb kütyübolondok által értékelt forma helyett egy elegáns megjelenésű készülékkel legyen dolgunk.

Az alapvető felépítés nem változott, a készülék továbbra is egy apró víz- és porálló (IP57) egység, amelyet a szíjba egyszerűen be kell csak pattintani. Viszont mivel a tok most már fém, ezért a szorulós megoldás helyett reteszelős-pattintós megoldás működik a TalkBand B2-n. Ugyanakkor mind maga a hardver mind a szíj minőségi anyagokból, fémből készül (lett arany és ezüst verzió is), és már ez elég volt ahhoz, hogy a TalkBand B2 szintet ugorjon az igényesség terén. A dizájn persze nemcsak azért lett jobb (más), hanem azért is, mert a gyártó elhagyta a túlságosan is nagyvonalú lekerekítéseket, amit sokan a gagyi termékek egyik jellemzőjeként tartanak számon.

A belsőt illetően is van fejlődés, de ez a funkcionalitást nem nagyon érinti, inkább arról van szó, hogy a készülék megbízhatóbban működik: sokkal pontosabb például a mozgás jellegének becslése, a TalkBand B2 meg tudja például különböztetni a futást attól, mintha valaki egyszerűen csak a fogát mosná épp a fürdőben. Ennél valamivel fontosabb, hogy a kijelző most már egyben beviteli eszköz is, mivel a Huawei az új változatnál már érintőképernyő beépítése mellett döntött.

A TalkBand B2 Android és iOS operációs rendszerrel is kompatibilis. Egy feltöltéssel nagyjából hét óra beszélgetési időt és 5 napnyi készenléti időt kapunk, utóbbi akkor is érvényes, ha ez alatt az idő alatt mozgunk, tehát a TalkBand B2 azért nem teljesen pihen. Ami érdekes még, az az, hogy egyszerre akár két telefon is csatlakozhat a karkötőhöz.

A SmartBand Talk B2 megjelenése március végén várható, a készülék ára 169 vagy 199 euró lesz, attól függően, hogy az „egyszerű” vagy a prémium külsőt választjuk-e. Már persze nem mi, Magyarországon, mert az első körben 28 országban megjelenő készülék hazánkban csak később lesz elérhető, legközelebb Németországban lehet majd megvásárolni.

Címkék
Hozzászólások