- 2015. március 2., 17:57
A Piper egy dobozban egyesíti a biztonsági kamera, riasztórendszer és lakásautomatizálási központ funkcióit.

A beépített akkuval is rendelkező Piperben egy 180 fokban látó kamera, egy 105 dB-es sziréna, mozgásérzékelő, Wi-Fi és Z-Wave adapter, illetve némi extra memória van. A készülék alapszolgáltatása, hogy IP kameraként figyeli a lakás azon részét, ahol elhelyeztük, az általa látott képet pedig az interneten keresztül bárhonnan elérjük.

A 180 fokos látószöget kihasználva akár több részre osztott képet is kérhetünk a böngészőn keresztül. A készülék folyamatosan rögzíti a látottakat, és ha mozgást is érzékel, akkor egy 30 másodperces videót rögzít, amely – ha van netkapcsolat – azonnal a felhőbe kerül, plusz SMS, hanghívás, push-üzenet vagy e-mail segítségével rögtön értesítést is küld a beállított személyeknek arról, hogy valami történt.

A március 10-től az EU-ban is elérhető (a getpiper.com oldalon lehet rendelni, 299 euróért), éjszaka is látó Piper NV további extrája, hogy a Z-Wave adapterrel az ezzel kompatibilis eszközöket is vezérelhetjük. Maga a Piper egy konnektorba dugható adaptert kínál ehhez, amivel aztán a hozzá csatlakozó lámpát, vasalót, tűzhelyet, vagy más eszközt lehet ki- és bekapcsolni. A rendszer elég intelligens ahhoz, hogy feltételeket is beállíthassunk, például hogy 20 fok alatt kapcsolja be a fűtést, 28 fok felett pedig a klímát, és társítható hozzá ajtó- illetve ablaknyitás-érzékelő is.

Akinek a 299 eurós ár soknak tűnik, az választhatja az infra LED-ek nélküli, tehát sötétben nem túl jól látó modellt is, amelyért csak 199 eurót kell fizetni. Egy lakásban természetesen több Piper NV is elhelyezhető, egészen pontosan öt egység.