- 2015. március 4., 12:49
Elsősorban az aggódó szülőknek készült ez a termék: a GPS alapú nyomkövetővel mindig tudjuk, hol a csemete.

A D-Link internetes kütyüi közül a legutolsó, amelyet megnéztünk, a DWM-501 volt. Ez egy opcionális szíj segítségével akár karra is erősíthető GPS-nyomkövető, amely a gyártó mydlink felhőjéhez kapcsolódik; a tracker pozíciója számítógépről, okostelefonól és tabletről is nyomon követhető. A kütyü saját áramforrással rendelkezik, és egy töltéssel akár öt napig is képes jelet sugározni. Okostelefon nélkül, saját erőből működik, ami azt jelenti, hogy SIM-kártyát is kell beletennünk a használathoz.

A D-Linknél szinte csak LTE-s termékek voltak terítéken, a Wearable GPS Tracker viszont kilóg a sorból, mivel kizárólag 2G hálózaton kommunikál – a célnak ez is tökéletesen megfelel, mert a pozíció lejelentéséhez csak pár byte adatot kell továbbítani, és a 2G-s adatátvitel előnye pedig az, hogy jóval energiatakarékosabb, mint a 3G vagy a 4G.

A GPS nyomkövetés azonban csak az egyik funkció, a készüléket okostelefonnal összekötve arra is képes, hogy mérje a felhasználó és a GPS nyomkövető közötti távolságot: a szülő így riasztást kaphat arról például, ha gyermeke 50 méternél messzebb ment tőle – mondjuk a parkban sétáláskor. A pánikgomb a fiataloknak és az időseknek is hasznos lehet: megnyomásával azonnal üzenet küldhető a pontos koordinátával előre beállított kontaktoknak. Végül de nem utolsó sorban van egy beépített lépésszámláló is, amelyet a szokásos célokra lehet használni.

A GPS nyomkövető piaci megjelenése néhány héten belül várható, ára előreláthatólag 40-50 euró, azaz 12-15 ezer forint körül lesz.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05