- 2015. március 4., 13:42
Nemsokára eljön az idő, amikor elég lesz belenézni a telefon vagy a notebook kamerájába, ha fizetnénk valamiért.

A MasterCard standján több érdekességet is láttunk, közülük a leglátványosabb a biometrikus, egészen pontosan arcfelismerésen alapuló azonosítás volt. A standon a demót egy iPhone segítségével mutatták meg nekünk, de természetesen a szolgáltatás Androidos is működni fog. A szolgáltatás alapja a Magyarországon még nem működő, de reményeink szerint hamarosan bevezetésre kerülő MasterPass rendszer, amely weboldalakon is használható fizetéskor – feltéve, hogy az adott site ezt támogatja, amelyet minden esetben logó jelez.

A fizetési folyamat nem túl ördöngös: össze kell válogatni a termékeket, kicsekkolásnál pedig a MasterPass fizetési módot választani. A rendszer ekkor felajánlja a rendelkezésre álló hitelesítési módokat, amely alapesetben lehet ujjlenyomat (ha a mobil támogatja) és jelszó, illetve most már arcfelismerés is. Ez utóbbi nyilván még csak tesztverzióban érhető el, élesben nem működik – és arra vonatkozóan nem is kaptunk információkat, hogy mikor várható bevezetése.

Logó jelzi, ha tudunk fizetni MasterPass segítségével is

Az azonosítás módja a folyamat további menetét természetesen nem befolyásolja, a MasterPass belépés után ki kell még választani a kártyát, amit használni szeretnénk, majd egyszerűen csak a tovább gombra kell kattintani.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05