- 2015. március 4., 14:44
A tajvani gyártó rengeteg olyan terméket mutatott be, amelyek LTE adapterrel kapcsolódnak az internetre.

A DWR-961 névre hallgató kütyü LTE Cat6 Home Center néven is fut, és arra képes, hogy LTE (vagy akár WiFi) jelet osszon meg WiFi alapon. Mobil hálózaton akár 300 Mbps-os tempót is el lehet érni vele (letöltés irányban, optimális esetben).

A megosztott WiFi 2,4 és 5 GHz-es is lehet, akár szimultán is. A koncepció lényege az, hogy a netet a nyaralóba is el tudjuk vinni, a Home Center azonban ennél többet is tud: négymagos Cortex-A5-ös rendszerchip található benne és az Androidot is futtatja. Természetesen Google Play eléréssel, így bármilyen alkalmazás telepíthető rá, ha adatkeretünk bírja, ma már idehaza is több streaming szolgáltatás közül választhatunk, a képet és a hangot pedig természetesen tévére lehet átküldeni a készülékkel.

A Home Center csak korlátozottan hordozható, viszont van egy teljesen mobil verzió is, DWR-936 vagy LTE Cat6 Mobile Media Hotspot néven. A hardveres tudás alapvetően azonos, ez a készülék annyiban tud többet, hogy kis mérete miatt mobil, saját, 3,5 colos kijelzőjével és 4000 mAh-s akkumulátorával pedig olyan helyen is használható, ahol éppen nincsen hálózati áram.

Akiknek az internetelérés autóban is fontos, választhatják a DWM-312-t, vagyis az In-Car LTE Hotspotot. A net megosztása mellett ez a kütyü annyi extrát nyújt még, hogy a jármű néhány adatát (pl. pozíció) képes folyamatosan követni és felhőben eltárolni.

Nagyobb terhelésnél (buszokban) a nagyobb testvér, a DWM-321 (In-Vehicle LTE Hotspot) lehet a nyerő, amely kétsávos helyi hálózatot tud kreálni, és az ac szabványt is támogatja.

A DWR-902 inkább egy érdekesség: a privát felhasználóknak szánt kütyü egy átjáró, amely az LTE hálózat és a WiFi kapcsolatot igénylő eszközök kötött teremt kapcsolatot. Kültéri megoldás, vagyis olyan helyen is kiváló vételi minőség érhető el vele, ahol a telefonok nem vagy csak alig találnak jelet – ez főleg a nyaralóövezetekben fordulhat elő. A jó vételt a mozgatható antenna is elősegíti, amely mindig autoamtikusan állítja olyan irányba az antennákat, hogy a jelerősség adott körülmények között a legjobb legyen. A tokozás természetesen vízálló (IP67), a tápellátásról pedig PoE technológia gondoskodik, így elegendő egyetlen kábel a beüzemeléshez.