- 2015. március 4., 12:22
Drága megoldás ez a tábla, de jól lehet villogni vele a partnerek előtt. És hosszú távon azért behozza az árát is.

Számos olyan digitális táblát láttunk már, amelynek az oktatásban vagy céges előadásokon lehet hasznát venni, a Smart kapp viszont minden eddiginél érdekesebbnek tűnik, mivel a klasszikus, fehér tábla-filc kombót párosítja iPhone-nal. (Azt azért gyorsan leszögeznénk, hogy nem vadonatúj termékről van szó, a táblát pár hónapja már lehet kapni, 800 euróért bárki megvásárolhatja.) A rajzoló felület egyébként csak úgy néz ki, mint a fehér tábla, felépítése azonban kicsit eltér, mivel a működéséhez szükség van egy üveg előlapra: a kapp, talán kitalálható módon, a rárajzolt ábrákat, ráírt szövegeket digitalizálja, valós időben.

A kütyü Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal (iPhone és Android támogatott, az összekapcsolódásban QR-kód segít), amely fontos szerepet kap: minden, amit felírunk, azonnal megjelenik a telefon kijelzőjén is, egészen minimális, egy másodperc alatti késleltetéssel. És mindez még csak a kezdet, a telefonon lévő adatokkal aztán sok egyebet lehet csinálni.

A tábláról bármikor lehet készíteni például pillanatnyi mentéseket, amelyek természetesen megoszthatók (többféle csatornánk is, de ha egyszerre sok ember vesz részt a történésekben, akkor talán az Evernote a legjobb megoldás), vagy akár el is menthetők. Hogy a munkamenet ne szakadjon meg, a mentéshez ráadásul nem is kell elővenni a telefont, kérhetjük ezt a táblán lévő, fényképezőt ábrázoló gomb segítségével is.


A kapp ára, ahogyan fentebb már említettük, 800 euró, azaz nagyjából 240 ezer forint. Hogy ez megtérül-e, az elsősorban azon múlik, hogy milyen rendszerességgel és milyen méretű csoportnak tartanak előadást segítségével; a megspórolt költségek az elmaradt nyomtatások után keletkeznek. Nagyvonalakban azt lehet egyébként mondani, hogy egy tábla 3-12 hónapon belül hozza be az árát.

Hozzászólások