- 2016. február 27., 13:30
A HP új üdvöskéje Windows Phone-t futtat, így pár extra hardverrel notebookot vagy PC-t is csinálhatunk belőle.

Szép dolog, ha az embernek van egy olyan kütyüje, amit a notebook, a PC és a tablet helyett is tud használni, ezzel a koncepcióval csak az a gond, hogy a telefon kiváltására a dolog nem alkalmas; pedig a legizgalmasabb az lenne, ha az összes mobil és nem mobil kütyü helyett egyetlen készüléket használhatnánk. Ilyen koncepcióban az ASUS is gondolkodott már, azonban igazán sem a Fonepad sem a Padfone nem lett sikeres. Ez azonban nem zavarta a HP-t abban, hogy elkészítse az Elite X3-at. A kütyü egy okostelefon, amelyet azonban nemcsak notebook, hanem akár az asztali gép helyett is tudunk használni.

A készülék Windows-t futtat, és a hozzá csatolt kiegészítőktől függően tudjuk notebookként vagy asztali gépként is használni. Az Elite X3-ba alapvetően olyan hardver került, mint amit egy telefonnál szoktunk meg (Snapdragon 820, 4 GB RAM, 64 GB ROM), így a kütyü nem lesz teljesítménybajnok, de mindez mobil iroda üzemeltetéséhez bőven megteszi. Egyébként az Elite X3 önállóan is elég jól használható produktív feladatokhoz, mivel kijelzője hatalmas, 5,96 colos. A vas különlegessége még, hogy két SIM-et is belepakolhatunk, így külföldön úgy csatlakozhatunk a helyi hálózatra, hogy közben a megszokott elérhetőségünket sem kell feladni.

Ha az Elite X3-ra notebookként van szükség, akkor a 12,5 colos kijelzővel szerelt dokkolót hívhatjuk segítségül. Ebben egy 48 Wh-s akkumulátor is helyet kapott, amivel kb. egy napig tudjuk aktívan használni a telefont. Az akku természetesen nemcsak a kijelző meghajtására szolgál, hanem a telefont is tölti közben. A dokkolón lévő klaviatúra a notebookonál szokásos mérettel rendelkezik, és a tapipad is elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk használni.

Az asztali dokkoló kompakt méretű, és alapvetően a billentyűzet és az egér csatlakoztatását könnyíti meg – azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy mivel a mobilon nem asztali Windows van, hanem a Windows Phone fut, ezért csak azokat az univerzális alkalmazásokat lehet rajta futtatni.

Az Elite X3 egyelőre csak prototípus, a notebook dokkoló például még nem is működött. Ennek megfelelően egyelőre nem tudni sem azt, hogy mennyibe fog kerülni, sem azt, hogy mikortól lehet majd megvásárolni.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 30., 14:04
2021. január 29., 09:05