- 2015. március 11., 12:59
Még az éppen végzett gyakorlatokat is magától felismeri az Atlas Wearables edzőtermekbe szánt sportkütyüje.

Az aprócska készülék egyelőre egy külön pánttal érkezik, amelybe egy mágneses kapocs rögzíti, de a cég tervei között szerepel később egy külön bokapánt is, amivel például kerékpározás közben tudnánk használni az eszközt.


Ami magát a kütyüt illeti, ezt egyszerűen csak hordanunk kell, ugyanis többtengelyes mozgásérzékelőjének köszönhetően magától kitalálja, hogy milyen gyakorlatokat csinálunk éppen. A standon elvégzett teszt alapján ez az algoritmus nem is működik rosszul, mert a bicepszezést, oldalemeléstés nyakból nyomást egyből kitalálta. Ennél is érdekesebb azonban, hogy miután egyszer megadtuk a használt súlyzók tömegét, a későbbiekben magától kezeli azt is, ha éppen súlyt növeltünk – ehhez egyszerűen csak azt figyeli, hogy mennyire nő vagy csökken a gyakorlatok sebessége. Ez utóbbi persze nem abszolút pontos, a cég képviselője is elismerte, hogy időnként szükség lehet a súly manuális beállítására – de így is elég impozáns a lehetőség.

Maga a kütyü természetesen nem önmagában áll, hanem tartozik hozzá egy felhő alapú szolgáltatás is, amelynek segítségével analizálhatjuk edzéseinket, láthatjuk, ha például valamelyik testrészünket elhanyagoltuk, illetve ennek fordítottjaként edzési tanácsokat, edzésterveket is kérhetünk.

Címkék
Hozzászólások