- 2019. december 24., 17:56
Az okoseszközök egyre nagyobb teret nyernek életünkben, mutatjuk az egyik legnépszerűbb okos háztartási terméket!
Hirdetés

A robotizált eszközök fokozatosan jelennek meg életünkben, manapság a legjobb példa erre a robotporszívó. Bár az első készülék már 17 évvel ezelőtt megjelent, ezek az eszközök az utóbbi években váltak igazán népszerűvé, ma pedig már széles választékot és rengeteg kedvező ajánlatot is találunk ebben a kategóriában.

Az amerikai iRobot vállalat mutatta be 2002-ben az első intelligens porszívó funkciójú robotját, a híres Roomba-t. A céget Isaac Asimov "Én, a robot" című könyvéről nevezték el, intelligens robotjukból pedig már az első két évben 1 millió darabot adtak el. Az Electrolux egyébként korábban szintén kísérletet tett egy ilyen robot megalkotására, 1996-ban mutatták be a Trilobite nevű robotporszívót – ez azonban nem ért el nagyobb sikereket.

Ma már tucatnyi robotporszívó-gyártó létezik, hozzájuk csatlakoztak a klasszikus porszívó-gyártók, mint például a Samsung, a Rowenta vagy a Dyson, illetve olyan gyártók is, akik korábban nem foglalkoztak hasonló gépek előállításával, jó példa erre a Xiaomi.

A mai robotporszívók már nagyon fejlettek, ha például van más automatizált készülék a házban, akkor az eszközök wifin keresztül egymásra tudnak csatlakozni, így akár egyszerre több eszközzel is takarítható a lakás. A technológia fejlődésével azonban a készülékek ára is emelkedett, a Roomba drága készüléknek számít, kevesek számára elérhető, akárcsak a Dyson márkájú porszívók, amelyek nemrég kerültek a piacra. A Xiaomi, más kínai cégekhez hasonlóan, megfizethető áron forgalmaz porszívókat, csak egy okostelefon és egy telepített alkalmazás kell ahhoz, hogy működésbe lépjen.

Egyre többen veszik fontolóra, hogy robotporszívóra váltsanak. Nézzük, melyek azok a legfontosabb előnyök, amiért érdemes beruházni egy robotporszívóra!
Önállóság: Az egyik legnagyobb előnye a robotporszívónak, hogy képes önmagát feltölteni, ráadásul a töltés után ott folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

Időzítés: A legtöbb porszívónál lehetőség van arra, hogy egy előre meghatározott időpontban kezdje el a tisztítást, sőt akár az is beállítható, hogy bizonyos időközönként kezdjen takarítani. Egyes robotporszívók mobilalkalmazáson keresztül is időzíthetők, így nem is kell feltétlenül otthon lenni, hogy elinduljon a készülék.

Alaposság: Az érzékelőknek köszönhetően a robotporszívó képes felismerni a ház piszkosabb tereit. Egyszerűen és könnyen veszi a szőnyegek akadályait, és egészen addig takarítja a területet, amíg az megfelelő tisztaságú lesz.

Méret: A porszívó kicsi és kerek kialakítása segít, hogy a bútorok, a kanapék és az ágyak alatt is könnyedén mozogjon, eljutva a legnehezebben elérhető helyekre is.

Reméljük, segítettünk a döntésben! További izgalmas információkért és termékekért nézz körül az eMAG ajánlatai között is!

Címkék