- 2010. június 10., 14:05
A szurkolókkal és a családtagokkal is tarthatják a kapcsolatot a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság csapatai.
Hirdetés

A Cisco TelePresence szolgáltatást (a rendszer a legtöbbeknek a 24 című sorozatból lehet ismerős, az aktuális elnök használja mindig a háromkijelzős konfigurációt), az ESPN amerikai sportcsatorna és a német labdarúgó-válogatott is használni fogja. Előbbi azért alkalmazza a Cisco megoldását, hogy az otthoni szurkolókkal minél természetesebb és látványosabb kapcsolatot alakíthasson ki, míg a németek a szakmai munka elősegítése mellett így biztosítják a válogatottban szereplők kommunikációját az otthon maradt családtagokkal.

Az ESPN a TelePresence szolgáltatástól azt várja, hogy frissebb anyagokat juttathat majd el a szurkolóknak, valamint persze azt is, hogy az eddig megszokottól eltérő, remélhetőleg pozitív élményben részesíthetik a szurkolókat, „a színfalak mögött” jellegű tudósításokkal. Az ESPN „helyben” alkalmazza majd a technológiát, azaz a johannesburgi közvetítő központ és a távolabbi helyszínek között használja majd a Cisco összeköttetését.

A Német Labdarúgó-szövetség ugyanakkor 8000 kilométeres távolságot készül áthidalni a TelePresence-szel, hogy a dél-afrikai főhadiszálláson lévő és a Németországban maradt szakemberek, valamint a családtagok közötti kommunikációja minél zökkenőmentesebb legyen. Ebben a Cisco mellett a Deutsche Telekom is partnere lesz a németeknek, akik, ha elégedettek a szolgáltatással, akkor további három éven keresztül használhatják majd a rendszert.

Címkék