- 2010. július 2., 09:22
Arról a Pearl fantázianevű panelről van szó, amelyik az új Kindle DX-ben debütált.
Hirdetés

Amint azt a geeks.hu hasábjaink is megírtuk, az Amazon egy új, olcsóbb, de a korábbinál jobb kontrasztot nyújtó Kindle DX-et dobott piacra. Az E Ink most bejelentette azt a kijelzőt, amit az Amazon gépe is használ – a Kindle DX 9,7 colos kijelzőjét is tartalmazó Pearl termékcsalád öt féle méretben lesz kapható, így biztos, hogy nemcsak az Amazon, hanem más konkurensek termékei is használják majd. Az elérhetőséggel kapcsolatban az E Ink annyit árult el, hogy a kijelzők a Q2 folyamán lesznek megvásárolhatók.

A Pearl legfontosabb újítása a korábbinál fehérebb reflektív háttér; ennek tulajdonítható a kontrasztarány növekedése. Ahogyan a gyártó fogalmaz, az élmény kb. annyit változik, mintha egy nyomtatott újság után egy igényes papírra nyomott könyvet vennénk a kezünkbe. Gyakorlati szempontból viszont talán fontosabb, hogy az új reflektív rétegnek köszönhetően az olvashatóság direkt napfényben még tovább javul. Az E Ink az egyéb technológiai paramétereken nem sokat változtatott, így a panelek 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képesek, méretük 5 illetve 9,7 col közötti, a felbontás pedig 800×600 vagy 1200×825 lehet. Javult ugyanakkor a fogyasztás – bár kérdéses, hogy ennek mennyi gyakorlati jelentősége van, ugyanis már a mostani modellek is 2-3000 oldal elolvasását teszik lehetővé egyetlen feltöltéssel.

Az E Ink a Pearl bevezetésével szeretné megerősíteni vezető szerepét az e-book piacon, amelyet a DisplaySearch a 2010-es évre 8-900 millió dolláros nagyságrendűre becsül – és amelyik 2011-ben hatalmasat, akár 40-50%-ot is, nőhet.

Címkék