- 2010. október 18., 16:04
Az OPT elérhetővé tette iPhone-os alkalmazását, amely az App Store-ból ingyenesen letölthető.
Hirdetés

A hazai bankpiacon az OTP alkalmazása az első, amely segítségével a bank internetes oldalán elérhető, leggyakrabban igényelt szolgáltatásokat az iPhone segítségével is éppen olyan kényelmesen érhetjük el, mintha egy számítógép előtt ülnénk. Az OTP iPhone alkalmazása nemcsak a mobiltelefon adatkapcsolatán keresztül, hanem WiFi-n is képes kommunikálni. A biztonságról az gondoskodik, hogy a program semmilyen személyes adatot (beleértve a számlaadatokat vagy a banki azonosítót) nem tárol a készüléken, így a telefon ellopása esetén sem lehet az iPhone-on keresztül a netbankhoz hozzáférni.

Az iPhone alkalmazás segítségével az OTP-vel kapcsolatos hírek azonnal olvashatók, van bankfiók- és ATM-kereső (lekérdezhetjük a legközelebbi pontokat is, amelyeket a Google Maps segítségével találhatunk meg), árfolyam lekérdezési lehetőség is, de természetesen az összes, az OTPdirekten keresztül elérhető banki szolgáltatáshoz is hozzáférhetünk a program segítségével.

Az iPhone-os megjelenés nem kizárólagos, úgy tudjuk, hogy az OTP jövő hónapra tervezi az Androidos változat megjelentetését, amelyet később akár Windows Phone 7-es és Symbianos verziók is követhetnek.