- 2011. június 10., 17:38
A hivatalosan tavaly év vége óta kapható kütyü már Magyarországon sem hiánycikk.
Hirdetés

A Boxee Box tavaly év végén jelent meg, és bár Európa is kapott az első szállítmányokból, idehaza csak mutatóba érkezett néhány darab. Erről írtunk is tavaly, amikor a multimédiás kütyüt az országban az elsők között teszteltük.

A gyártó idén ünnepli 25. születésnapját, a részben ennek apropóján tartott sajtótájékoztatón jelentette be Elő András, a D-Link Magyarország ügyvezető igazgatója, hogy a Boxee végre idehaza is megvásárolható lesz, mert érkeznek az első „valódi” szállítmányok. A kütyü ára is mérséklődött valamelyest, így már csak 63 ezer forintba kerül. Korábbi tesztünkhöz képest egyébként sok lényeges változás történt a lejátszó háza táján, összesen ugyanis három nagy firmware frissítés érkezett a Boxee Boxra tavaly november óta, amelyek a tesztünkben felsorolt hiányosságok közül a fontosabbakat javították. Kiderült emellett az is, hogy a gyártó tárgyalásokat folytat hazai szolgáltatókkal, köztük tévétársaságokkal is, annak érdekében, hogy lokális tartalom is legyen a készülékre.

A cég otthoni termékvonala egy érdekes kategóriával bővül: júliustól kerülnek forgalomba a WiFi kapcsolatra képes IP-kamerák, amelyek közül a DCS-930L már 19 ezer forintért megvásárolható lesz. Ez a kamera 640×480 pixeles felbontásra képes, N-es WiFi adaptere van és a kamera képét interneten keresztül, a mydlink.com oldal segítségével PC-ről, vagy okostelefonos alkalmazással iPhone-ról és androidos telefonról is nyomon követhetjük.

A D-Link vállalati oldalon sem tétlenkedik, bár konkrét termékbejelentés nem jutott az évfordulóra, a D-Link Assist szolgáltatást bejelentése legalább olyan érdekes. A többféle csomagban elérhető cseregarancia termékenként vásárolható meg, a legnagyobb, Gold csomag esetén a gyártó a meghibásodott termékeket a helyszínen és legfeljebb négy órán belül cseréli. A szolgáltatás ára függ a biztosított terméktől is, de a legdrágább hardverek esetében sem haladja meg a 200 ezer forintot. A D-Link Assist a termékek „vállalt” élettartama alatt bármikor igényelhető és egyszeri költség mellett három évig jogosít az extra szolgáltatásokra. A gyártó azt reméli, hogy az új szolgáltatás révén a D-Link nagyvállalati termékeinek piaci részesedése érezhetően nőni fog.