- 2011. július 1., 14:52
2015-re több országban eltűnhet a pénztárca, helyét a digitális valuta veszi át. Legalábbis a PayPal terveiben.
Hirdetés

Aki vásárolt és fizetett már az interneten, az valószínűleg hallott a PayPal rendszeréról, jó eséllyel használta is azt. Aki esetleg nem, annak gyorsan elmondjuk, hogy PayPal egy digitális fizetési rendszer, működése hasonlít egy online bankéra. Az évezred elején indult válllakozás hamar tett szert nagy népszerűségre az addig még felderítetlen piacon: a digitális világ meghódításáért tett kísérlet bejött, a szolgátatást immáron több, mint 100 millió ügyfél használja világszerte.

A PayPal vezetői azonban úgy vélik, hogy ez még mindig nem nagy dolog, és 2015-re szeretnék elérni azt, hogy több országban, többek között az USA-ban is, elismerjék az általa használt digitális valutát, mint törvényes fizetőeszközt. Egy magazint a sarkon, vagy akár egy tévét a szaküzletben is fizethetnénk a PayPal segítségével, ha a terveket sikerül megvalósítani. Nem lesz szükség pénztrácára és bankkártyára sem, mert a rendszer használatához akár a telefonokban lassan helyet kapó NFC technológia is kiváló lehet.

Hasonló elven működő rendszere a Google-nek is van, amelyhez néhány hete indult el az NFC támogatás. A Google Wallet rendszer és a PayPal jövője azonban még érdekes lehet, mert utóbbi cég perli a Google-t szabadalomsértés miatt.

Címkék