- 2011. augusztus 3., 14:04
HTML 5 alapú telefon 100 Gbájt háttértárral a felhőben, ezt kínálja egy új szolgáltatás Kínában.
Hirdetés

Az Alibaba Group egyik leányválalata, az AliCloud bemutatta saját fejlesztésű, felhő alapú mobil operációs rendszerét, amelyet Aliyun OS-re keresztelt el. Az első telefon, amelyez már ez az operációs rendszer tartozik, a K-Touch Cloud-Smart Phone W700 nevet kapta, és a kínai piacon már kapható is. Az AliCloud tervezi, hogy az operációs rendszert integrálja egyéb telefonokba és tabletekbe is.

„Szeretnénk a mobil felhasználóknak egy nyitottabb és kényelmesebb operációs rendszert adni, amely lehetővé teszi számukra, hogy igazán élvezzék mindazt, amit az internet kínál. A felhő alapú telefon nemcsak egy új felhasználói élményt hoz el, hanem könnyebb a dolga a szoftverfejlesztőknek is, akik HTML5 és JavaScript segítségével tudnak alkalmazást fejleszteni a rendszerre” - mondta Wang Jian, az Alibaba Cloud Computing elnöke.

Az új rendszer gyorsan népszerű lehet, mert Kínában már több, mint 80 millió 3G-t használó felhasználó van. A szolgáltatás a telefonhoz 100 Gbájt tárhelyet biztosít. Nem mintha ez nem lenne elég, de a vállalat ezt a kapacitást a későbbiekben bővíteni szeretné. A rendszer nagy előnye, hogy egy emulációs layer segítségével elvileg teljes kompatibilitást nyújt az androidos alkalmazásokhoz. Működési elve ugyanakkor még nem teljesen ismert, nem lehet tudni, hogy a mobil offline üzemmódban mennyire használható.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 8., 10:00