- 2011. szeptember 23., 17:22
A tajvani vállalat az Ident segítségével építene mozdulatokkal vezérelhető kijelzőt – olcsón.
Hirdetés

Az AUO termékpalettáján most még csak LCD-paneleket, az Ident termékei között pedig mozgásfelismerő chipeket találunk, egy stratégiai megállapodás keretében azonban, a két vállalat közösen elkészítheti az első, mozdulatokkal is vezérelhető 3D LCD-panelt. A dologban az igazán trükkös a mozgásfelismerés, de az Identnek már van gyakorlata e téren, a GestIC gyakorlatilag egy kész megoldás, amelyet „csak” egybe kell építeni az LCD-panellel. A nehézséget az jelenti, hogy az érzékelés nem kamerákkal, hanem elektromos érzékelők segítségével működik, ami a hatótávolságot ugyan jelentős mértékben lerontja, de cserébe sokkal pontosabb és olcsóbb a rendszer, valamint kevesebb áramot is fogyaszt.

A vezérlés gesztusokkal, kézmozdulatokkal történik majd, amelyekre előre meg kell „tanítani” a rendszert. A tervek szerint az új kijelző nemcsak 3D-ben érzékelne, hanem természetesen a mai értelmezésben is érintőképernyő lenne. Roland Anbauer, az Ident egyik vezetője biztos abban, hogy a végeredmény egy olyan termék lesz, amelyik a közeljövőben teljesen megváltoztatja annak módját, ahogyan eszközeinket kezeljük.

A megállapodás értelmében a két vállalat közösen fejleszti ki a felhasználói felületet, míg a demó alkalmazások elkészítését és a marketinggel kapcsolatos tevékenységeket az AUO teljes egészében magára vállalja.

Címkék