- 2011. november 7., 16:11
Az üzemet a Japan Display veszi meg, jövőre kis- és közepes méretű LCD-panelek készülhetnek benne.
Hirdetés

A Nikkei értesülései szerint a Panasonic 20 milliárd jenért (kb. 57 milliárd forint) megválik egyik, Chiba prefektúrában lévő LCD-gyárától. A vevő az Innovation Network Corp of Japan, amely a jövőre megalakuló Japan Display 70%-os tulajdonosa lesz. Az Innovation Network Corp of Japan a Sony, a Toshiba és a Hitachi vegyesvállalata.

A Panasonic szóban forgó gyárában jelenleg nagyméretű LCD-panelek készülnek, a Japan Display azonban a tervek szerint modernizálja a gyártósorokat, és átáll a kicsi és közepes méretű LCD-k előállítására, amelyek iránt a következő 5-10 évben tartósan és jelentősen nő majd a kereslet az okostelefonok illetve a táblagépek térnyerése miatt. A fejlesztések költségét az érintett felek 100 milliárd jenre, kb. 288 milliárd forintra becsülik. A munkálatok a jövő év második felében fejeződhetnek be – ami után azonnal indulhat a termelés.

Az értékesítés illeszkedik a Panasonic hosszú távú terveibe, a vállalat ugyanis már korábban közölte, hogy az LCD-panelek termelését részben le akarja építeni, hogy teljesen egészében a tévé piacra tudjon koncentrálni. Bár ez ellentmondásnak tűnik, a Panasonic valószínűleg nem akar a plazma technológia folyamatos fejlesztése mellett az LCD-kkel is bajlódni, ezért a jövőben inkább vásárolja majd az LCD-paneleket.

Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. december 2., 12:00
2020. szeptember 14., 08:00
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások