- 2011. november 11., 13:00
USB 3.0 csatlakozót kapott a Sharkoon új merevlemez dokkolója, amelyből több toronyba is rendezhető akár.
Hirdetés

A Sharkoon már eddig is több merevlemez dokkolót dobott piacra, ezek többsége a QuickPort családba tartozott. A gyártó most a QuickDeck Pro modellt mutatta be, amellyel USB 3.0 csatlakozó segítségével dokkolhatjuk SATA-s háttértárunkat. A termék érdekessége, hogy több egységből akár egy egész dokkoló állomást is építhetünk egyszerűen úgy, hogy egymásra helyezzük őket.

A Sharkoon QuickDeck Próba SATA merevlemezezeket helyezhetünk, 2,5"-os notebook és 3,5"-os asztali méretben egyaránt. A QuickPorttal szemben itt vízszintes pozícióban helyezkedik el a merevlemez. A dokkoló eleje és a teteje nyitott. Amíg a 3,5"-os HDD becsúsztatható a műanyag falak közé, addig a notebook egységeket már egy kiegészítő sínnel együtt tudjuk beilleszteni.

A QuickDeck Pro alján kerek gumilábak vannak, ezekkel tartja az eszköz pozícióját biztonságosan az asztalon. A doboz felső részén néhány mélyedés van kialakítva, ide illeszkedik a rá rakott következő dokkoló lába; több QuickDeck Próból ugyanis tornyot is építhetünk, ami nagyon helytakarékos megoldás.

A készülék hátulján az USB 3.0 csatlakozó mellett található egy tápcsatlakozó is, hogy elég áramot kapjanak az asztali merevlemezek is. A QuickDeck Pro kompatibilis a Windows XP, Vista és Windows 7 rendszerekkel, mérete pedig csak 180×143×40 mm. (A tömeg, ha ez számít, 240 gramm.)

A termék dobozában a dokkoló mellett USB 3.0 kábelé és tápegység található. A Sharkoon QuickDeck már hazánkban is elérhető, kiskereskedelmi ára nagyjából 7500 forint.

Címkék
Hozzászólások