- 2011. december 29., 11:46
AMD C60-nal és E450-nel lesz megvásárolható a felfrissített ASUS netbook, amely kisebb kijelzőt is kapott.
Hirdetés

Az utóbbi időben több olyan kijelentés is napvilágot látott, amely a netbookok piacát temette. Való igaz, hogy több gyártó is visszavonul vagy a visszavonulást fontolgatja (hallani lehetett már a Dellről, a Samsungról és az Acerről is), de egyes gyártók még mindig látnak potenciált ebben a szegmensben is. Az egyik ilyen a kategória megteremtője, azaz az ASUS, amely jelenleg is a legnagyobb kínálatot vonultatja fel netbookból a nemzetközi és a hazai piacokon is.

A gyártó most éppen a 12 colos méretű netbookját frissítette fel, így született meg az Eee PC 1225B – amelynek nevében a B betű utal arra, hogy egy AMD Brazos platformra építkező készülékkel van dolgunk. Az új modell két APU-val lesz elérhető, az 1 GHz-es C60-nal és az 1,65 GHz-es, kétmagos E450-nel. Emellett a gépben megtalálható lesz akár 4 Gbájt RAM is. A jelenlegi HDD árak mellett az ASUS várhatóan 320 Gbájtban maximalizálja majd a háttértár méretét. További változás, hogy a jelenleg futó 1215B 12,1 colos kijelzője minimális méretben, 11,6 colra csökken, felbontása viszont továbbra is 1366×768 pixel marad. Ami nem változik, az a csatlakozók típusa: várható USB 3.0-s csatoló a régi verzió mellett, valamint lesz a készülék házán VGA és HDMI kimenet is.

Az ASUS 1225B várhatóan a jövő év elején érkezhet meg hazánkba fekete, fehér, ezüst, szürke és piros színben. Ára „versenyképes” lesz egy középkategóriás notebookéval, hiszen nem hivatalos információk szerint 130-140 ezer forintos bruttó összeg várható – amely tartalmazza az előre telepített Windows 7-et is.

Címkék