- 2012. február 15., 09:37
A tévék és az új 7 colos táblagép mellet a Samsung egy sor egyéb érdekességet is mutatott Prágában.
Hirdetés

AV fronton a legnagyobb feltűnést a Samsung csöves erősítő-dokkoló kombói keltették, ezekből kettő lesz idén, egy 100 és egy 40 wattos teljesítménnyel rendelkező változat. Előbbi DA-E750 névre hallgat, és nemcsak audiofil, hanem vizuális élményt is ad, egy üvegablakon keresztül ugyanis láthatók a benne lévő elektroncsövek – a kukucskáló a DA-E650-ről hiányzik. A dokkolók a Samsung saját termékei mellett az Apple különféle kütyüivel is kompatibilisek.

A 2012-es felhozatal harmadik csöves erősítővel szerelt tagja a nyolccsatornás HT-E6750W házi-mozi rendszer, amely akár 3D Blu-ray lemezek lejátszására is képes. A Blu-ray lejátszók között a BD-E8900 és a BD-E6000 lesznek a fókusztermékek, mindkettő 3D-s és „okos készülék”.

IT fronton a 9-es szám a nyerő; megújult a Series 9 notebookcsalád és érkeznek a PLS panellel szerelt, gyárilag kalibrált Series 9 monitorok is. A notebookok között két méret lesz: 13 és 15 colos, a belső ezt leszámítva természetesen azonos. A Series 9 notebookokba Core i5 processzor, legalább 4 Gbájt RAM és 128 Gbájtos SSD kerül – alig több, mint 1 kg-ba (1,16 kg) és 12,9 mm vastag készülékházba. A kisebb változat üzemideje 7, a nagyobbiké 10 óra lesz. A boot a Samsung saját mérései szerint 9,8, a felébredés pedig 1,4 másodpercig tart a gépeknek.

A fényképezőgépek és videókamerák között több új modell is lesz, közül azonban öt olyan van, amelyek igazán érdekesek: WB850F, SB150F, DV300F, ST200F, QF20. Ezek okos készülékek: egyrészt támogatják az AllShare Playt, másrészt WiFi segítségével azonnal feltölthetők a népszerű kép- és videomegosztókra az elkészített fotók, videók. Emellett mind az öt terméket lehet okostelefonos alkalmazással vezérelni, amely nemcsak a funkciókat, hanem a fényképezőgép/kamera élőképtét is mutatja.


Ami a robotporszívókat illeti, újdonság lesz, azonban Magyarországon ez a termékcsoport nincs fókuszban (Anglia, Olaszország, Hollandia és Lengyelország számítanak kiemelt piacnak).

Nemcsak a hardvereké volt a főszerep, hanem a kommunikációé is. A Samsung AllShare Play néven új szolgáltatást vezetett be (amely elsőként a Galaxy Tab 2-n jelenik meg), amely egy felhő alapú dokumentummegosztó szolgáltatás – elsősorban a fotók és videók, különféle Samsung eszközökön való, megosztására szolgál. Csak internetkapcsolatra van szükség, és máris megoszthatjuk a nyaraláson készült fotókat az otthon „maradt” nagyszülőkkel – hogy csak egyet említsünk a számtalan lehetséges felhasználási mód közül. Az ötlet jó, és a gyors próba alapján a megvalósítás is annak tűnik; a tartalom egyszerű és gyors elérése került a középpontba.

Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. szeptember 14., 08:00
Hozzászólások