- 2012. június 12., 15:57
Az Apple tegnap egy teljesen új MacBook Prót is bejelentett, amely Retina Display kijelzőt kapott.
Hirdetés

Az Apple a meglévő típusok kötelező ráncfelvarrása mellett egy új csúcsmodellt is bevezetett, amelynek legérdekesebb tulajdonsága, hogy Retina Display kijelzővel rendelkezik – mindemellett a gép vékony és gyönyörű is. Kijelzője két és félszer annyi képpontot tartalmaz, mint a Full HD felbontású panelek, egészen pontosan 2880×1800 pixelből áll, ami a 15 colos mérettel együtt éppen 220 PPI-s értéket eredményez. A panel természetesen IPS, így betekintési szöge kiváló. Az Apple ráadásul 75 százalékkal csökkentette a tükröződés mértékét, és harmadával növelte a kontrasztarányt is.

A gép készülékháza természetesen unibody kialakítású, és, mivel az Apple kidobott mindent, ami „régi” (nincs optikai meghajtó, a HDD-t pedig SSD váltotta), a valaha készült legkönnyebb MacBook Pro készült el – amely ráadásul majdnem olyan vékony, mint a MacBoo Air, készülékháza csupán 19 mm-es. A gépbe Intel Core i7 processzor kerül, amelynek órajele 2,3-2,7 GHz közötti lehet. A CPU mellé akár 16 Gbájt RAM, dedikált NVIDIA GeForce GT 650M GPU és 768 Gbájtos SSD is kerülhet. A valaha volt legerősebb MacBook Pro két Thunderbolt és két USB 3.0 csatlakozót tartalmaz, és több külső kijelző kezelésére is képes. Került bele 720p-s webkamera, WiFi, a töltéshez pedig MagSafe 2 port is. A brutális hardver ellenére a gép egyetlen feltöltéssel akár 7 órán keresztül is képes működni, míg készenléti állapotban 30 nap alatt merül le teljesen. Az Apple azt állítja, hogy az akkumulátor 1000 töltési ciklus után is megtartja kapacitásának legalább 80 százalékát.

A gépre az O SX Lion kerül, de a felhasználók ingyen frissíthetnek majd OS X Mountain Lionra, amikor az új OS elérhetővé válik. Az Apple a gépre az iPhoto, iMovie, iTunes, az Aperture és a Final Cut Pro X új verzióját telepítette, ezeket a mérnökök a nagyobb felbontású kijelzőhöz optimalizálták. A Mountain Lion megjelenésével a gép a korábbinál jobban támaszkodik majd a felhő alapú adattárolásra is, a rendszernek ugyanis szerver részét képezi az iCloud.

A 15 colos MacBook Pro már elérhető az USA-ban, 2,3 GHz-es Core i7 CPU-val, 8 Gbájt memóriával és 256 Gbájtos SSD-vel induló ára 2199 dollár.

Címkék
Hozzászólások