- 2012. augusztus 17., 12:26
Megújult az iRobot belépő szintű porszívó robot családja. Az öt éve piacon lévő 500-as sorozatot a 600-as váltja.
Hirdetés

A Roomba 500-as sorozata az iRobot robotporszívó termékvonalának harmadik generációját képviselte, és valószínűleg minden idők legnépszerűbb porszívó robotjait adta. A tavaly megjelent Roomba 700-as széria is tulajdonképpen ennek a generációnak a felfrissített tagja, és generációváltást a 600-as Roombák megjelenésével sem hirdethetünk; az ipari/irodai felhasználásra szánt korábbi 600-as modellekhez hasonlóan a most bejelentett három modell is az 500-as sorozat alapjaira épül.

Az új modellek az előző széria utolsó változataiban már megismert AeroVac tartályt kapták, de a gyár sajtóközleménye áttervezett kefés hengerről beszél (kép és részletek nélkül). A módosítások eredményeként a kosz jobban eloszlik a portartályban, a légáramlat pedig jobban lehúzza a hajszálakat és szőrszálakat a keféről, mint eddig. A fekete (Roomba 650), a sötétszürke (Roomba 630) és a törtfehér (Roomba 620) előlapokkal szerelt robotok szerkezetileg és külsőre is teljesen azonosak a korábbi modellel, ami alól csak a kezelőszerv körül látható vékony zöldes csík a kivétel.

Mindhárom robot dokkolóval lesz kapható, de csak a legdrágább 650-es modellt lehet a rajta lévő kezelőfelületen keresztül időzített takarításra programozni. A 600-as széria modelljei támogatják a virtuális falakat, de a világítótornyokkal már csak a 700-as sorozat lesz kompatibilis. A virutális falakból viszont a gyártó a két drágább modellhez mellékel is egyet-egyet. A robotok közül a két drágább az Egyesült Államokban már megrendelhető, 400 és 350 dolláros áron. A harmadik modell piacra kerülési időpontja még nem ismert, ára viszont valószínűleg 330 dollár lesz.

Címkék