- 2012. szeptember 17., 14:28
Frissítésre figyelmeztető üzenetet kap, aki Internet Explorer 8 alól látogatja meg a Google webes szolgáltatásait.
Hirdetés

A Google novembertől nem támogatja tovább az Internet Explorer 8-as változatát – derült ki a Google Apps blogból. A döntés a Google Apps, Google Apps for Business, Education and Government szolgáltatásokat és a kapcsolódó alkalmazásokat érinti.

A vállalat bejelentése várható volt, de mégis kisebb meglepetésre adhat okot. Várható volt, mert a Google deklaráltan csak a böngészők legfrissebb és eggyel korábbi verzióit támogatja; az Internet Explorer 10 október 26-án jelenik meg, és ebben a pillanatban az IE8 a Google számára elavul. A döntés meglepő is ugyanakkor, mert az Internet Explorer 9 és 10 sem fut a világ második legnépszerűbb operációs rendszerén, a Windows XP-n – így számítani lehetett arra, hogy a Google ezúttal esetleg kivételt tesz. Nem lett, így aki Windows XP alól netezik és IE8-at használ, annak muszáj lesz alternatív böngészőre váltani – feltéve, hogy nem vállalati gépről van szó, ahol esetleg a cég policyja ezt nem teszi lehetővé.

A legfrissebb adatok szerint a Google döntése a netezők nagyjából ötödét érintheti nagyon hátrányosan, ennyien lehetnek azok, akik Windows XP-t és Internet Explorer 8-at használnak. Nem nagy merészség kijelenteni, hogy zömmel vállalati, ráadásul nagyvállalati felhasználókról lehet szó, akik, ha használják a Google bármely, az Appsnak is részét képező szolgáltatását (ilyen a Gmail, a Calendar és a Google Apps is), náhány kellemetlen nap elé nézhetnek. De legalábbis az biztos, hogy a rendszergazdák ezeknél a cégeknél nem fogják szeretni október utolsó heteit.

Címkék
Hozzászólások