- 2012. november 28., 14:02
A Google a Gmail és a Drive integrációjával megoldotta, hogy mostantól nagy csatolmányokat is küldhessünk.
Hirdetés

A Google új szolgáltatással egészítette ki levelezőrendszerét: mostantól lehetőség van arra, hogy a Drive online mappában tárolt fájlokat közvetlenül is az elküldendő levelekhez csatoljuk. A módosítással a Google gyakorlatilag eltörli a jelenlegi, a küldött csatolmányok méretére vonatkozó 25 Mbájtos korlátot, persze azzal a feltétellel, hogy a küldendő fájlt vagy fájlokat küldés előtt a Google Drive tárhelyre fel kell másolnunk. A legnagyobb elküldhető fájlméret egyezik a Google Drive-on érvényes legnagyobb fájlmérettel, ami jelenleg 10 Gbájt.

A két szolgáltatás integrációja logikus lépés volt, tulajdonképpen csak az az egy meglepő, hogy egészen mostanáig kellett erre a lehetőségre várni. Ha jobban belegondolunk, a módosítás semmi plusz terhet nem jelent ugyanis a Google számára, egyszerűen csak arról van szó, hogy a vállalat az egyébként is a szervereken tárolt adatokat egy hivatkozás segítségével mások számra is elérhetővé teszi – vagyis lényegében ugyanaz történik, mintha a Google Drive felületén osztottunk volna meg valamit. És ezt tényleg szó szerint kell érteni: a címzett vagy címzettek ugyanis a levél elküldése utáni módosításokat is látni fogják, a hozzáférés pedig később bármikor módosítható a fájl(ok) törlésével vagy a megosztás megszűntetésével. Ez utóbbi vállalati környezetben nagyon hasznos tud lenni, ha véletlenül rossz embernek küldtünk el valamit.

A szolgáltatást egyes felhasználóknál már aktiválta is a Google, az ígéretek szerint az elkövetkezendő napokban pedig minden felhasználó esetében élesedik a rendszer. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a Google Drive integráció csak az új küldési felületen jelenik meg, tehát aki még nem váltott, annak a nagyobb csatolmányok reményében mindenképpen muszáj lesz.

Címkék