- 2012. december 5., 12:52
Az ODROID-U és U2 elsősorban a Raspberry Pi ellenfelei lehetnek; hasonló áron nagyobb tudást kínálnak.
Hirdetés

Mindkét kütyü nagyon apró, a NYÁK, amelyre a komplett konfiguráció felfért mindkét esetben, csupán 50×48 mm alapterületű. Az ODROID-U esetében az alaplapon egy 1,4 GHz-es, négymagos Samsung Exynos 4412, Mali 400-as GPU és 1 Gbájt memória található; nála valamivel erősebb az U2, amely 1,7 GHz-es Exynost és 2 Gbájt RAM-ot kapott. A gépek saját adattárolóval nem rendelkeznek, ezt utólag kell pótolni, eMMC modul vagy microSD-kártya segítségével.

Az apróságok két USB portot, 100 Mbites Ethernet csatlakozót és jack hangkimenetet tartalmaznak, valamint került rájuk HDMI kimenet is – utóbbi természetesen nemcsak a képet, hanem akár a hangot is tudja továbbítani, így végső soron a gépek digitális hangkimenettel is rendelkeznek.

A kütyük Android és Ubuntu Linux futtatására egyaránt alkalmasak, és akár USB portról is tölthetők, így kiváló HTPC alapként szolgálnak. Főleg most, hogy az XBMC-nek már Androidon és Linuxon futó változatai is léteznek.

A gyártó honlapján már mindkét termék megrendelhető – de egyelőre csak Amerikából. Az olcsóbb verzió, az ODROID-U 69 dollárba kerül.

Címkék
Hozzászólások