- 2012. december 12., 18:45
A Microsoft egy akció keretén belül mindenkinek ingyen adja a Windows Media Center aktiválásához szükséges kódot.
Hirdetés

A lehetőséggel azonban csak azok a felhasználók tudnak élni, akik a Windows 8 Pro változatát használják. A kiegészítő csomag telepítéséhez szükséges kód eredetileg 10 euróba kerül, a Microsoft weboldalán azonban január 31-ig egyszerűen e-mail címünk megadásával kérhetünk egyet magunknak – a vállalat azt ígéri, hogy a kódot 72 órán belül megküldi.

Bár maga a Media Center valószínűleg a legtöbb felhasználó számára felesleges (hiszen van több sokkal jobb ingyenes alternatíva is), a lehetőséggel mégis érdemes élni, mert a csomag telepítése után a Windows Media Player is új képességgel gazdagodik: megtanulja lejátszani a műsoros DVD-ket is. A Windows 7-ben lévő Media Player alapból képes volt erre, azonban a Microsoft úgy döntött, hogy a Windows 8-ból szükséges kodekek kimaradnak, hogy ne kelljen minden egyes eladott Windows után licencdíjat fizetni.

A mostani akció hátterében két dolog állhat. Egyrészt a Microsoft minden bizonnyal jóval kedvezőbb árat tudott kialkudni, másrészt a vállalat valószínűleg nem szeretné felbosszantani azokat a felhasználókat sem, akik a Windows 7 alatt használták a Media Centert – nem lenne túl barátságos lépés őket a frissítő csomag árának kifizetése után még 10 dollárra lehúzni.

Címkék