- 2013. január 23., 17:02
A folyamatot a Raspberry Pi indította el, most már az ARMBRIX is teljes erőbedobással bedobással készül.
Hirdetés

A bállalat a Zero nevű alaplapot készítette el, amelyet 135 dolláros áron már meg is lehet rendelni. Ez kissé húzósnak tűnik, mert a kétmagos processzorral szerelt ARM rendszerchipet tartalmazó alaplapok között több olyan is van, amelyikért 100 dollárt sem kell fizetni, igaz, a pénzünkért cserébe Cortex-A15 alapú Exynos 5 SoC-t (5250) és Mali T604-es GPU-t kapunk. A gyártó nem spórolt a memória méretével sem, amely 2 Gbájt, és csatlakozókból is bőven kapunk: HDMI, USB 3.0 és két USB 2.0 port, SATA és LAN csatlakozó valamint analóg és digitális hangkimenetek egyaránt rendelkezésre állnak. Az adatokat microSD-kártyán tárolhatjuk (ezt külön kell megvásárolni).

Az alaplap mérete 95×85 mm, a tápellátáshoz pedig 5 voltos tápegységre lesz szükségünk. Az ARMBrix az első 1000 darab alaplapot szállítja le 135 dolláros áron, utána az ár 145 dollárra emelkedik. A szállítási határidő jelenleg 12 hét.

A lapka teljesen kompatibilis az Android 4.2-es verziójával – és várhatóan a későbbi változatok futtatása sem fog gondot okozni neki. Emellett létezik már olyan Ubuntu változat is, amelyik fut az alaplapon, igaz, ez egyelőre nem hivatalos.

Címkék