- 2013. február 1., 17:05
A Project Glass néven fejlesztett eszköz még csak fejlesztési verzió lesz, így az Explorer Edition nevet kapja.
Hirdetés

A termékhez első körben azok juthatnak majd hozzá, akik a Google I/O 2012 során leszurkolták érte az 1500 dolláros foglalót. Az, hogy a Google jól halad a fejlesztésekkel, egy beadványból derül ki, amely az amerikai hírközlési hatósághoz, az FCC-hez érkezett be. Ezt tartalmazza a szemüveg néhány fontosabb specifikációját, például azt, hogy a Project Glassban lesz Bluetooth 4.0 adapter és WiFi is. Az egyelőre nem derült ki, hogy az első „kereskedelmi” verzió az előzetes terveknek megfelelően komplett okostelefon hardvert tartalmaz-e majd, vagy használatához szükség lesz mobiltelefonra is. Ez utóbbi ésszerűbb megoldásnak tűnik, mert a szemüveg tömege csökkenthető, a rendelkezésre állási idő pedig növelhető – és persze az, hogy a fejlesztési verzióban nincsen komplett hardver, nem zárja ki, hogy a véglegesben viszont már legyen.

A dokumentumban újabb utalás található arra, hogy a kütyü a hangot nem hagyományos úton, hanem csontrezgéses technológia segítségével juttatja majd el a felhasználóhoz – ezt már korábban is valószínűsíteni lehetett, mivel a Google levédette a technológia szemüvegben történő alkalmazását.

A végleges verzió megjelenési időpontját illetően egyelőre nem lettünk okosabbak, a Google várhatóan a 2013-as Google I/O-n szolgál további részletekkel, ahol szinte biztos, hogy az Android következő verziója, az 5.0 verziószámot viselő Key Lime Pie is megjelenik. Minden esetre, ha nekünk kellene tippelni, azt mondanánk, hogy a Project Glass földi halandó számára legkorábban az év vége felé lesz majd elérhető.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05