- 2013. szeptember 13., 15:02
A Microsofthoz közelálló források szerint a vállalat nem tett le a Windows RT-t futtató táblagépek gyártásáról.
Hirdetés

Ezt persze eddig is tudtuk, hiszen a Surface 2-ben Tegra 4 chip lesz, ebből adódóan pedig Windows RT-t futtat, a kisebb kijelzővel szerelt verzió kiadása viszont végre egy olyan lépés lehet a redmondi gyártótól, amelynek értelme is van.

A tapasztalatok alapján a Windows RT-vel szerelt táblagépek nem voltak túl sikeresek, aminek az operációs rendszer csak részben volt oka, sokat nyomott a latba az is, hogy a Microsoft legalább 10 colos kijelző beépítését tette kötelezővé – ami nem volt jó lépés egy olyan környezetben, amelyben a fogyasztók inkább a 7-8 colos táblagépeket, adott esetben a 6 colos phableteket részesítették előnyben.

A 8 colos Surface minivel (már, ha ez lesz a neve) kapcsolatban konkrét információk egyelőre nincsenek, így a kijelző mérete nem biztos, az egyéb specifikációk pedig nem ismertek; egyedül a rendszerchippel kapcsolatban lehet hallani, hogy talán egy Qualcomm Snapdragon 800-asról van szó, de ez egyelőre nem több puszta feltételezésnél. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft kisebb kijelzővel szerelt táblagépe mikor jelenik meg, de igazán akkor lenne értelme piacra dobni, ha már a karácsonyi szezonban meg lehetne vásárolni.

Címkék
Hozzászólások