- 2013. október 2., 15:11
A Western Digital legújabb külső hálózati merevlemezének tartalmát a világ bármely pontjáról elérhetjük.
Hirdetés

A Western Digital új külső háttértárat készített, a NAS-ként is funkcionáló My Cloud-ot, amely széleskörű lehetőséget biztosít fájljaink elérésére, bárhonnan a világon.

A könnyed hozzáférhetőséget természetesen az internet segítségével érték el. A My Cloud Gigabit Ethernet kábelen, vagy Wi-Fi-n keresztül csatlakozhat a helyi hálózatunkhoz, amelyen keresztül elérheti az internetet. Ha ez sikerült, a világ bármely pontjáról hozzáférhetünk fájljainkhoz az internet segítségével. Ehhez nem csak asztali PC-re szánt, de iOS és androidos mobilalkalmazásokat is fejleszt a gyártó, amellyel a népszerű felhő alapú tárhelyeket is bevonhatjuk a My Cloud-unkba, mint Google Drive, Skydrive, Dropbox. A My Cloud egyébként a DLNA-t is támogatja, így könnyedén használhatjuk NAS-unkat filmnézésre, vagy más médiák megosztására.

A 2, 3 vagy 4 TB kapacitással kapható WD My Cloud-hoz több felhasználót is rendelhetünk, illetve a tárhelyet el is oszthatjuk közöttük. Ehhez a My Cloud Dashboard felületet kínálja a Western Digital, amely közvetlenül a My Cloud-on fut, s internetböngésző segítségével érhető el.

A Western Digital WD My Cloud 2 TB-os változatáért 150 dollárt kérnek, a 3 és 4 GB-os modell 180 és 250 dollár lesz.

Címkék