- 2013. október 8., 10:38
Merevlemezzel vagy SSD-vel is megvásárolható a Toshiba felfrissített R30-asa.
Hirdetés

A Toshiba nem csak üzleti notebookjait, de kedvezőbb árú Portégé R30-as ultrabookját is frissítette.

Ultrabookot írtunk, pedig nem minden konfigurációban mondhatnánk rá, hiszen az R30-asba 512 GB-os SSD helyett a nagyobb tárhelyet igénylők 750 GB-os merevlemezt is kérhetnek, ez azonban már áthághatja az ultrabook megnevezés használatának feltételéül szabott, Intel által felállított rendszert, amely minimum 80 MB/s átviteli sebességet vár el a háttértártól. Persze ettől még nem lesz sokkal nehezebb, de ha ragaszkodunk a szabályokhoz, akkor ezt mindenképpen meg kell említenünk.

A 13"-os kijelzőt tartalmazó Toshiba Portégé 2,5 cm vastagságú, tömege 1,45 kg. Kis vastagsága ellenére DVD-írót is kínál az R30-as. Belseje negyedik generációs Intel Core M processzort rejt, amely köré 16 GB DDR3 RAM-ot építettek. Az R30-as rendelkezik az Intel vPro és Trusted Platform Module (TPM) technológiával, valamint ujjlenyomat olvasót is kapott, így lesz teljes az ultrebookon lévő adatok biztonsága.

A notebook háza az üzleti modelleknél is alkalmazott Tough Body, amely ütődés elnyelő méhsejtrács belső szerkezetű, s magnézium ötvözetből készült. A gépre három USB3.0 port, egy teljes méretű HDMI kimenet, memóriakártya olvasó és Ethernet port került. Az USB portok támogatják a Sleek & Charge technológiát, azaz a notebook kikapcsolt állapotában is elérhető rajtuk keresztül az 5V-os tápfeszültség, amely például telefonok töltésére használható.

A Toshiba Portégé R30 novemberben kerül piacra, áráról egyelőre nem adott információt a Toshiba.

Címkék
Hozzászólások