- 2013. november 12., 12:22
AeroForce hengerekkel támad az iRobot Roomba 880.
Hirdetés

A karácsonyra készülődve új modellt tett Roomba sorozatának élére az iRobot. Az új iRobot Roomba 880 porszívó robot az előző csúcsmodell áráért nagyobb portartályt, 50%-kal hatékonyabb por és szemétgyűjtést és jobb szívóerőt ígér.

Az új Roomba 880 az eddigi csúcs, a Roomba 700-as sorozat alapjaira épül, de a rendszer két fontos elemét teljesen újratervezték. A mostani módosítás valószínűleg a legfontosabb változás a takarító modul környékén a Roomba sorozat 11 évvel ezelőtti bemutatása óta. Az egymással ellentétes irányba forgó kefés és gumilapátos hengereket két gumírozott hengerre cserélték, amelyek a rajtuk lévő kitüremkedésekkel és apró lapátokkal segítenek továbbítani a port, koszt és szemetet a portartály felé. Az új, AeroForce néven is említett tisztító rendszer a korábbinál keskenyebb, zárt szívócsatornát alakít ki a padlófelülettől egészen a portartályig. A lenti videó szerint a gumírozott hengerek minden padlófelület tisztítására alkalmasak.

Az AeroForce tisztító rendszer portartálya is megújult. Az egyedileg tervezett szívómotor és az új vákuumcsatorna ötször olyan szívóerő kifejtésére képes, mint a korábbi rendszer. Az új tartályba a 700-as sorozathoz hasonlóan HEPA szűrő került, de a tartály méretét a kisebb hengereknek köszönhetően sikerült 60%-kal megnövelni.

Az iRobot Roomba 880 továbbra is a bevált iAdapt technológiát használja, ami véletlenszerű mozgással járja be a tisztítandó felületet. Az oldalkefe, a kerekek és a kezelőfelület a korábbi modellekhez nagyon hasonló kialakítású.

A Roomba 880 ára 700 dollár és már mától elérhető az Egyesült Államokban. A korábbi csúcsmodell, a Roomba 790-es (amit eddig szintén ezen az áron kínáltak) mától 600 dollárért kapható.

Címkék