- 2014. február 7., 08:27
A világ legnépszerűbb okosórájához végre megnyílt az alkalmazásbolt, így a kütyü tudása bővíthetővé vált.
Hirdetés

A közösségi projektként indult óra gyártója a CES alatt jelentette be az óra második, immáron elegáns szíjjal ellátott verzióját, és egyúttal azt is, hogy az órához hamarosan alkalmazásbolt is nyílik majd. Bár pontosan nem lehetett tudni, hogy mikor kerül erre sor, az órát használók reménykedtek benne, hogy nem kell majd hónapokat várniuk – és végül tényleg így lett, a tegnapi napon ugyanis elindult az app store iOS alatt működő verziója, nem sokkal később pedig az androidos változat is. Igaz, ez utóbbi egyelőre még csak béta állapotú, de komoly hibáról egyelőre nem érkezett visszajelzés.

A kínálatra nem lehet panasz, az alkalmazásboltban már most is több mint 1000 alkalmazás illetve óraként használható számlap található meg, és mivel jelenleg a Pebble okosóráit használják a világon a legtöbbet, a gyártó joggal bízhat benne, hogy a kínálat gyorsan bővülni fog. A letölthető appok között az ESPN és a Foursquare kliensei egyaránt megtalálhatók, de akad olyan szoftver is, amely sportolás közben lehet hasznos, vagy éppen a Philips Bluetooth kapcsolat segítségével vezérelhető villanykörtéjét képes irányítani.

A Pebble az alkalmazásokat összesen hat csoportba sorolta be, a kategóriák neve a következő: Daily (napi alkalmazások), Tools & Utilities (eszközök), Notfications (értesítések), Remotes (távirányítók), Fitness és Games (játékok).

Címkék