- 2014. március 19., 09:29
A Microsoft a Facebookon jelentette be, hogy Magyarországra ősszel érkezik meg az Xbox One játékkonzol.
Hirdetés

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy 2014 szeptemberétől kezdődik Magyarországon az Xbox One játékkonzol forgalmazása. A gépet ugyan már most is meg lehet vásárolni idehaza, azonban az nem hivatalos forrásokból származik – a forgalmazás semmiképpen sem illegális, mert az EU-ban már nem annyira élesek a régiós határok, viszont a Microsoft a konzolra idehaza egyelőre semmilyen terméktámogatást nem köteles nyújtani, ami bármilyen garanciális ügyintézést minimum sokkal időigényesebbé, adott esetben akár túlságosan költségessé is tehet.

A hazai forgalmazás kezdetének időpontja azt jelenti, hogy az Xbox One Magyarországra jó egy éves késéssel érkezik meg, ennek ellenére mégsem sorolhatjuk magunkat a teljesen elhanyagolt kategóriába, mert – többek között – a japánokkal, svédekkel, csehekkel, oroszokkal és írekkel egy időben kapjuk meg a játékgépet.

A Microsoft a megjelenés hónapján kívül semmi más konkrétumot nem közölt egyelőre, így a hónapon belül bármelyik nap lehet a kiválasztott, és azt sem tudni még, hogy a konzolért mennyit kell majd fizetni. Némi támpontot adhat, hogy az Xbox One jelenleg nagyjából 160 ezer forintos áron kapható, valószínűleg egyik irányba sem fog ettől jelentősen eltérni a hivatalos ár sem.

Címkék