- 2014. március 27., 19:52
A koreai vállalat most már nemcsak a hagyományos LED-es égők, hanem az okosabbak piacán is erősít.
Hirdetés

A vállalatnak nem ez az első okostelefonnal vezérelhető égője, már korábban is fejlesztett ilyet, ám azt nem Bluetooth hanem WiFi kapcsolat segítségével lehetett irányítani. Ez több nehézséget is okozott, például azt, hogy az égők kezeléséhez nemcsak telefonra vagy táblagépre, hanem routerre vagy legalább egy vezeték nélküli hozzáférési pontra is szükség volt. A Bluetooth előnye azonban nemcsak az izzó és a telefon közötti közvetlen kapcsolat lehetőségében keresendő, hanem abban is, hogy az eszközök közötti kommunikáció kevesebb energiát igényel. A Samsung telefonra letölthető alkalmazása elvileg akár 64 darab égő kezelésére is alkalmas, amivel kapcsolatban mi azért kicsit szkeptikusak vagyunk, mert a hasonló kommunikációt használó más okos termékeknél a gyártók általában 20-nál szokták meghúzni a határt.

Az app segítségével szabályozni lehet az égők fényességét 10-100% között, 10%-os lépésekben, valamint lehetőség van arra is, hogy a színhőmérsékletet 2700 illetve 6500 Kelvin között változtassuk. A Samsung 15 ezer óra működést garantál, ami nagyjából 15 éves életciklusnak megfelelő, ha a normál használatot vesszük alapul. Ugyan más gyártók szoktak ennél jóval nagyobb, 25 ezer órás élettartamot is a LED-es termékekre írni, a Samsung otthoni termékeinél a 15 ezer órát vállalja (a koreai gyártó ipari felhasználású LED-es fényforrásai ugyanakkor szintén 25 ezer órásak).

A Samsung a termék részletes specifikációját, a megjelenésének pontos időtartamát és árát egyelőre nem jelentette be – utóbbi valószínűleg nem lesz vészes a konkurens termékekéhez viszonyítva, legalábbis ha abból indulunk ki, hogy idehaza a Samsung termékei ár alapján nagyjából az átlaghoz tartoznak.

Címkék