- 2014. április 29., 14:13
Valószínűleg a HTC is rájött, hogy ha túl drága a One, akkor eleve esélytelenül indul a Galaxy S5-tel szemben.
Hirdetés

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a HTC azt fontolgatja, hogy a One (M8)-nak elkészíti a műanyag tokos verzióját. A lépés abból a szempontból nem indokolt, hogy a kütyü fémházas verzióban garantáltan prémium terméknek néz ki, míg egy műanyag tokos telefonról ez már nem mondható el, de mégis logikusnak tűnik, ha azt vesszük, hogy a piacot toronymagasan vezető Samsung minden egyes mobilját polikarbonátba dugja: ez ugyanis jelzi, hogy nem minden felhasználónak fontos a dizájnos külső.

Amennyiben a hír igaz, a HTC szinte biztosan azért döntött a műanyag One kiadása mellett, mert így olcsóbb alternatívát tud kínálni. Persze az egyelőre One Ace (kód)néven futó készülék létezését a tajvani gyártó hivatalosan még nem ismerte el, de ha valamilyen információ „belső forrásokra hivatkozva” feltűnik a neten, akkor azért annak általában szokott alapja lenni. Főleg, ha kép is felkerül róla az @evleaks Twitterre. Ahhoz, hogy a HTC sikerrel vegye fel a harcot a Galaxy S5-tel szemben, olcsóbban kellene adnia, így valószínűsíthető, hogy az új kütyü legalább 150 dollárral lesz olcsóbb, mint a One (M8) – ez hazai viszonylatban akár 55-60 ezer forintos árelőnyt is jelenthet.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a készülékház cseréje mellett a HTC más alkatrészekhez is hozzányúl-e, de az lenne a logikus, ha maradna minden: eszerint a One Ace-nek is Snapdragon 801-es rendszerchipje, 5 colos, Full HD kijelzője, 16 GB belső memóriája és Ultra Pixel kamerája lenne.

Címkék
Hozzászólások